Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στο Λουτράκι, που κέρδισε τη Νότια Κορέα

25 Mar 2023, 08:19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού στο Λουτράκι, που κέρδισε τη Νότια Κορέα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λουτρακίου θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2025 οι 8οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού CSIT.

Ειδικότερα, η υποψηφιότητα ανάληψης των αγώνων από τον δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ξεχώρισε στο Συνέδριο της CSIT τον περασμένο Νοέμβριο στη Ρώμη, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Ελληνικής υποψηφιότητας, η οποία «νίκησε» την αντίστοιχη υποψηφιότητα της Νότιας Κορέας.

‘Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος κ. Μπρούνο Μολέα, μετά από ενδελεχή εξέταση και στάθμιση όλων των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων, η CSIT εμπιστεύτηκε στην Ελληνική Τουριστική Μητρόπολη Λουτρακίου τη φιλοξενία των Αγώνων 2025.

Για την περιοχή, οι εν λόγω αγώνες αποτελούν ένα αθλητικό γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, τόσο συμβολικής, όσο τουριστικής και οικονομικής, δίνοντας ιδιαίτερη ώθηση στην τοπική οικονομία και δημιουργώντας μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον σε επίπεδο τεχνογνωσίας και κουλτούρας.

Η αναμενόμενη συμμετοχή στους Αγώνες ανέρχεται περίπου σε 5.500 αθλητές, συνοδούς και επισκέπτες. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε 20 ομαδικά και ατομικά αθλήματα, όπως, καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, beach volley, πετοσφαίριση, κολύμβηση, σκάκι, εδαφοσφαίριση pétanque, χειροσφαίριση, αντισφαίριση, μαχητικές τέχνες, πάλη και άλλα.

Τέλος, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός με τεράστιο αντίκτυπο όπου θα συμβάλλει σημαντικά στη διεθνή προβολή του τόπου, στην οικονομία, καθώς και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, προσελκύοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών.

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα