Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής στο Ηράκλειο

18 Mar 2023, 08:32 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής στο Ηράκλειο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 7 έως τις 10 Απριλίου έχει προγραμματιστεί στο Ηράκλειο της Κρήτης η αθλητική εκδήλωση Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής-Minoan Robosports Competition Global Olympiad, την οποία συνδιοργανώνει μεταξύ άλλων ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Πρόκειται για την πρώτη Ολυμπιάδα στο είδος της στην Ελλάδα, καθώς εστιάζει αποκλειστικά στην Αθλητική Ρομποτική.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν αθλητές - ρομπότ με σκοπό να συναγωνιστούν, στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας.

Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε αθλήματα όπως τοξοβολία, σφαιροβολία, πάλη, άρση βαρών, σκυταλοδρομία, δρόμο μετ’ εμποδίων, ορεινή ποδηλασία, κωπηλασία, e-sports, drones, ενώ τα ανθρωποειδή ρομπότ θα αγωνιστούν σε πάλη, άρση βαρών και δρόμο μετ’ εμποδίων.

Οι κατηγορίες των αθλημάτων απαιτούν εξαιρετική εφευρετικότητα, μηχανική, κωδικοποίηση, στρατηγική και ομαδική εργασία. ‘Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, για κάθε άθλημα, δεν υπάρχει μια ενιαία σωστή ή τέλεια λύση, αλλά ακαθόριστοι τρόποι προσέγγισης της δεδομένης εργασίας, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι προκλήσεις είναι σύντομες αλλά πολυδιάστατες, σχεδιασμένες να δίνουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, όχι μόνο κατά τη διαδικασία προετοιμασίας αλλά και κατά τη διάρκεια των πραγματικών αγώνων. 

Τέλος, ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να καλλιεργήσει στους μαθητές την δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, την επίλυση προβλημάτων, την εφευρετικότητα, τον υγιή συναγωνισμό, ενώ παράλληλα να διδαχτούν μέσα από την αθλητική ρομποτική, μηχανική, προγραμματισμό, μαθηματικά, φυσική.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα