Το Δίκτυο Μονοπατιών Χανίων στην έκθεση Salon du Randonneur της Γαλλίας

02 Mar 2023, 08:41 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Το Δίκτυο Μονοπατιών Χανίων στην έκθεση Salon du Randonneur της Γαλλίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στη μεγάλη έκθεση πεζοπορικού τουρισμού Salon du Randonneur, η οποία θα διεξαχθεί στη Λυών της Γαλλίας από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου, προγραμματίζεται η παρουσίαση του Δικτύου Μονοπατιών Χανίων, Chania Trails.

Ειδικότερα, το Δίκτυο Μονοπατιών Χανίων, μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, συντίθεται από 60 και πλέον διαδρομές με συνολικό μήκος άνω των 600 χιλιομέτρων, οι οποίες  έχουν σκοπό να συνδέσουν και να αναδείξουν τα μοναδικά στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού αποθέματος των Χανίων.

Ήδη, οι πρώτες 19 διαδρομές είναι ολοκληρωμένες στο πεδίο σε Χανιά και Αποκόρωνα, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα είναι ολοκληρωμένες οι διαδρομές και στους δήμους Πλατανιά και Καντάνου-Σελίνου. Σημειώνεται ότι η έκθεση για τον πεζοπορικό τουρισμό στη Λυών αποτελεί την μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση για το κοινό και τους εξειδικευμένους επαγγελματίες και φορείς της πεζοπορίας στη Γαλλία, μία χώρα με μεγάλη παράδοση στην πεζοπορία και την επαφή των πολιτών με την φύση, τον πολιτισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα παρουσιαστεί το Δίκτυο Μονοπατιών Χανίων μέσα από τις ήδη ολοκληρωμένες διαδρομές στο πεδίο, δηλαδή των Χανίων και Αποκόρωνα, όσο και μέσα από τα επιμέρους έτοιμα έντυπα και ψηφιακά εργαλεία προώθησης του δικτύου στο σύνολό του, όπως και για την πεζοπορία στην Κρήτη γενικά, μέσα από μία σειρά στοχευμένων δράσεων.

Αναλυτικά,  στις 25 Μαρτίου  θα πραγματοποιηθεί στον συνεδριακό χώρο της έκθεσης παρουσίαση των Chania Trails ανοιχτή για κοινό και με προσκεκλημένους επιπλέον εκπροσώπους φορέων της πεζοπορίας. Για την εμπειρία της επίσκεψης στην Κρήτη μέσα από το Φαράγγι της Σαμαριάς και τις διαδρομές του Chania Trails στον Αποκόρωνα θα μιλήσει ο Sylvain Bazin, δημοσιογράφος στα μεγάλα έντυπα πεζοπορικού τουρισμού της Γαλλίας και συγγραφέας μεγάλων ταξιδιωτικών εκδόσεων για την πεζοπορία.

Επίσης, εκπρόσωπος εταιρείας εξειδικευμένης στα μονοπάτια θα μιλήσει για την αναζήτηση και ενεργοποίηση των παλαιών μονοπατιών στην Κρήτη και τη δημιουργία δικτύων πεζοπορικών διαδρομών σε Χανιά, Λασίθι και Ψηλορείτη. Επιπλέον, σε προγραμματισμένες διμερείς συναντήσεις στο πλαίσιο του τριημέρου της έκθεσης, ο κ. Δημήτρης Μιχελογιάννης, ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης, θα παρουσιάσει το έργο της δημιουργίας του Chania Trails στους θεσμικούς φορείς της πεζοπορίας στη Γαλλία και σε εκπροσώπους προορισμών που έχουν αναπτύξει τον πεζοπορικό τουρισμό, ώστε να υπάρξει ανταλλαγή καλών πρακτικών για την βέλτιστη ανάπτυξη του Chania Trails. 

Παράλληλα, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου, αλλά και στις επιμέρους συναντήσεις, θα διανεμηθεί έντυπο υλικό στα γαλλικά, για την εμπειρία της πεζοπορίας στο Φαράγγι της Σαμαριάς και τις διαδρομές του Δικτύου στον Αποκόρωνα, όπως και ολόκληρη η σειρά των χαρτών για τις 19 ήδη ολοκληρωμένες στο πεδίο πεζοπορικές διαδρομές σε Χανιά και Αποκόρωνα.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης, το εν λόγω υλικό θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους επισκέπτες. 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα