Ανάδειξη δικτύου μονοπατιών της ευρύτερης περιοχής των Ματάλων

20 Feb 2023, 08:08 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Ανάδειξη δικτύου μονοπατιών της ευρύτερης περιοχής των Ματάλων

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Προχωρούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση σχεδίου Δράσης για την ανάδειξη του Δικτύου Μονοπατιών της ευρύτερης περιοχής των Ματάλων από την Μάταλα Δήμου Φαιστού Μονομετοχική Α.Ε.

Στην περιοχή κρίθηκε ότι υπάρχει το περιθώριο ανάπτυξης της πεζοπορίας ως μια τουριστική υπαίθρια δραστηριότητα αναψυχής συνδυαζόμενη με την ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών στοιχείων της.

Τα τελευταία χρόνια στον τομέα του τουρισμού επικρατεί μια ανοδική τάση για εναλλακτικές μορφές τουρισμού και του τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων. Στις παραπάνω κατηγορίες συμπεριλαμβάνεται και η Πεζοπορία, της οποίας η πρωτοφανής άνθηση, οφείλεται στην καλύτερη σήμανση αλλά και στις συνεχώς αναπτυσσόμενες δυνατότητες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία στη χαρτογράφηση και την κοινοποίηση μονοπατιών, αφού πλέον το να εντοπίσει κάποιος ένα προσβάσιμο μονοπάτι είναι θέμα μερικών απλών χειρισμών στη συσκευή του κινητού του τηλεφώνου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Βόρεια Ευρώπη αποτελεί την τρίτη δημοφιλέστερη μορφή ήπιας αθλητικής ενασχόλησης μετά την ποδηλασία και την κολύμβηση. Ο πεζοπορικός τουρισμός είναι ίσως το καταλληλότερο συμπληρωματικό εργαλείο για την ενίσχυση άλλων μορφών τουρισμού αφού πλέον αποτελεί σημαντικό παράγοντα έλξης επισκεπτών ενώ δίνει την ευκαιρία σε πολλές περιοχές και προορισμούς να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα