Η γαστρονομική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης στην Ισπανική τηλεόραση
08 Dec 2022, 12:43 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
TornosNews.gr
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης μετά από πρόταση του γραφείου εξωτερικού του ΕΟΤ Ισπανίας και την προϊσταμένη του Καλλιόπη Κουρούσια, ανέλαβε να οργανώσει τα γυρίσματα της ομάδας παραγωγής της εκπομπής Aqui la Τierra, του Ισπανικού κρατικού καναλιού TVE1 στη Θεσσαλονίκη.
H επικεφαλής της ομάδας κ. Angeles Cortina συγκέντρωσε οπτικοακουστικό υλικό προκειμένου να παρουσιάσει την γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και την σύνδεσή της με την ντόπια παραγωγή.
Η Ισπανίδα δημοσιογράφος επισκέφθηκε την κτηνοτροφική μονάδα της ΜΕΒΓΑΛ προκειμένου να παρουσιάσει στο ισπανικό τηλεοπτικό κοινό πώς παρασκευάζεται η ελληνική φέτα και το κασέρι Σοχού.
Η ομάδα παραγωγής κατέγραψε επίσης την διαδικασία παρασκευής της Θεσσαλονικιώτικης μπουγάτσας και των μελομακάρονων.
Η πλούσια παράδοση γεύσεων της Θεσσαλονίκης και ο τίτλος αναγνώρισης από την UNESCO ως πρωτεύουσα της ελληνικής γαστρονομίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Ισπανικού καναλιού.
Η εκπομπή Aqui la Τierra μεταδίδεται από το κρατικό κανάλι «1» (TVE1) από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή από τις 20:00 έως τις 21:00 και τις Κυριακές από τις 20:30 έως τις 21:00. Όλες σχεδόν τις ημέρες μετάδοσης του είναι το πρόγραμμα με τις περισσότερες προβολές στο κανάλι «1». Έχει μερίδιο τηλεθέασης μεταξύ 10% και 11%, με περισσότερους από ένα 1.200.000 θεατές την ημέρα.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: “Η γαστρονομία μιας περιοχής όταν βασίζεται σε ντόπια υλικά και παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής μπορεί από μόνη της να αποτελέσει επαρκή λόγο για να επισκεφθεί κάποιος μια χώρα. Προωθώντας τα τοπικά προϊόντα βελτιώνουμε το brand του προορισμού. Η Θεσσαλονίκη έχει ταυτότητα και παραγωγή. Ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο αλιέας είναι κύριος σύμμαχος του τουρισμού. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στηρίζει οποιαδήποτε δράση είναι προς αυτή την κατεύθυνση”.
διαβάστε ακόμα
-
Eγκρίθηκε η χωροθέτηση της μαρίνας Χίου 29/01 | 07:26
-
Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου | Πρόταση για Παρατηρητήριο Βιώσιμου Τουρισμού στην Πελοπόννησο 28/01 | 13:05
-
Αξιόλογη χιονοκάλυψη στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας- ανοίγουν τα χιονοδρομικά 28/01 | 13:49
-
Αγώνας Ορεινού Δρόμου Παλιουρίου 28/01 | 11:53
-
Προώθηση της Κεντρικής Μακεδονίας στις ισπανόφωνες αγορές | Συμμετοχή στην έκθεση FITUR 26/01 | 13:49
-
Έρευνα | Οι αεροπορικές εταιρείες που στηρίζουν τον τουρισμό των Χανίων - το προφίλ των επιβατών 26/01 | 10:24
-
Πριν από το Πάσχα η έναρξη της σεζόν στην Κρήτη | 10 με 15% αυξημένο το πακέτο διακοπών 26/01 | 12:42
-
Στ. Αρναουτάκης: «Στόχος η Κρήτη να είναι περιφέρεια πρότυπο στη Μεσόγειο και την Ευρώπη» 25/01 | 15:20
-
Πρώτο Κύπελλο Υδάτινος Κόσμος στον Βόλο 25/01 | 08:27
-
Ρόδος | Ενεργειακή αναβάθμιση στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για τις 100 ενεργειακά φιλικές πόλεις της Ευρώπης 24/01 | 08:25
δημοφιλέστερα
- 1 Eγκρίθηκε η χωροθέτηση της μαρίνας Χίου 29.01.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 2 Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου | Πρόταση για Παρατηρητήριο Βιώσιμου Τουρισμού στην Πελοπόννησο 28.01.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 3 Διχασμένη η επιστημονική κοινότητα για το εάν τα εμβόλια κορωνοϊού πρέπει να γίνονται μια φορά το χρόνο 28.01.2023 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 4 Βασίλης Κικίλιας: 400.000 οικογένειες στηρίχθηκαν από το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” 28.01.2023 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 5 Επιχορηγήσεις επενδυτικών σχεδίων για 2 νέα ξενοδοχεία σε περιοχές του Δίου-Ολύμπου Πιερίας 27.01.2023 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 6 Μεγάλες προσδοκίες στον ευρωπαϊκό κλάδο πολυτελείας για επιστροφή των Κινέζων τουριστών 27.01.2023 | ΑΓΟΡΕΣ
- 7 Πώς η Ελλάδα θα προσελκύσει τουρίστες από τη Βραζιλία 29.01.2023 | ΑΓΟΡΕΣ
- 8 Karagoutis Training Camp: Καλοκαιρινά camp σε 7 νησιά το 2023 29.01.2023 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 9 Συνεργασία για την ανάπτυξη του θεσμού «Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας» 28.01.2023 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- 10 Αξιόλογη χιονοκάλυψη στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας- ανοίγουν τα χιονοδρομικά 28.01.2023 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ