Η γαστρονομική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης στην Ισπανική τηλεόραση
08 Dec 2022, 12:43 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
TornosNews.gr
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης μετά από πρόταση του γραφείου εξωτερικού του ΕΟΤ Ισπανίας και την προϊσταμένη του Καλλιόπη Κουρούσια, ανέλαβε να οργανώσει τα γυρίσματα της ομάδας παραγωγής της εκπομπής Aqui la Τierra, του Ισπανικού κρατικού καναλιού TVE1 στη Θεσσαλονίκη.
H επικεφαλής της ομάδας κ. Angeles Cortina συγκέντρωσε οπτικοακουστικό υλικό προκειμένου να παρουσιάσει την γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και την σύνδεσή της με την ντόπια παραγωγή.
Η Ισπανίδα δημοσιογράφος επισκέφθηκε την κτηνοτροφική μονάδα της ΜΕΒΓΑΛ προκειμένου να παρουσιάσει στο ισπανικό τηλεοπτικό κοινό πώς παρασκευάζεται η ελληνική φέτα και το κασέρι Σοχού.
Η ομάδα παραγωγής κατέγραψε επίσης την διαδικασία παρασκευής της Θεσσαλονικιώτικης μπουγάτσας και των μελομακάρονων.
Η πλούσια παράδοση γεύσεων της Θεσσαλονίκης και ο τίτλος αναγνώρισης από την UNESCO ως πρωτεύουσα της ελληνικής γαστρονομίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Ισπανικού καναλιού.
Η εκπομπή Aqui la Τierra μεταδίδεται από το κρατικό κανάλι «1» (TVE1) από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή από τις 20:00 έως τις 21:00 και τις Κυριακές από τις 20:30 έως τις 21:00. Όλες σχεδόν τις ημέρες μετάδοσης του είναι το πρόγραμμα με τις περισσότερες προβολές στο κανάλι «1». Έχει μερίδιο τηλεθέασης μεταξύ 10% και 11%, με περισσότερους από ένα 1.200.000 θεατές την ημέρα.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: “Η γαστρονομία μιας περιοχής όταν βασίζεται σε ντόπια υλικά και παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής μπορεί από μόνη της να αποτελέσει επαρκή λόγο για να επισκεφθεί κάποιος μια χώρα. Προωθώντας τα τοπικά προϊόντα βελτιώνουμε το brand του προορισμού. Η Θεσσαλονίκη έχει ταυτότητα και παραγωγή. Ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο αλιέας είναι κύριος σύμμαχος του τουρισμού. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στηρίζει οποιαδήποτε δράση είναι προς αυτή την κατεύθυνση”.
διαβάστε ακόμα
- Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών 19/04 | 14:45
- Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων 19/04 | 11:34
- Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης 19/04 | 10:21
- Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο 19/04 | 07:09
- Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς 19/04 | 11:19
- Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά 19/04 | 07:04
- Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές 18/04 | 13:05
- Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου 18/04 | 11:17
- Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ 18/04 | 11:29
- Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της 17/04 | 13:20
δημοφιλέστερα
- 1 Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos 19.04.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 2 Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι 18.04.2024 | ΑΓΟΡΕΣ
- 3 WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις 19.04.2024 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- 4 Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης 19.04.2024 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 5 Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο 19.04.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 6 ΚΥΑ: Αυτές είναι οι 198 «Απάτητες παραλίες» - Δεν παραχωρούνται, δεν μπαίνουν ξαπλώστρες 19.04.2024 | ΧΡΗΣΤΙΚΑ
- 7 Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων: Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος 19.04.2024 | ΠΟΞ
- 8 Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά 19.04.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 9 Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων 19.04.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 10 Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης 19.04.2024 | ΚΟΣΜΟΣ