Αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με το Φορτ Λόντερντειλ των ΗΠΑ

28 Sep 2022, 09:38 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με το Φορτ Λόντερντειλ των ΗΠΑ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μία σχέση αδελφοποίησης για την προώθηση σημαντικών οικονομικών και πολιτιστικών δεσμών υπό τις αρχές της αμοιβαιότητας και της ισότητας, ιδίως όσον αφορά τα κοινά τους συμφέροντα ως πόλεις διεθνών λιμένων σύναψαν οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Φορτ Λόντερντειλ των ΗΠΑ.  

Ειδικότερα, οι δύο δήμοι θα συνεργαστούν σε ένα ευρύ φάσμα κοινών τομέων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι εκθέσεις και τα συνέδρια, τα φεστιβάλ κινηματογράφου, οι ναυτιλιακές υπηρεσίες εφοδιαστικής και ο τουρισμός.

Περαιτέρω, οι δύο πόλεις θα ανταλλάξουν πληροφορίες και εμπειρίες στους τομείς του πολιτισμού και της τέχνης, όπως η διαχείριση μουσείων και η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και σε τομείς όπως η ακαδημαϊκή κοινότητα, η επαγγελματική εκπαίδευση, ο πολεοδομικός σχεδιασμός, οι μεταφορές, το περιβάλλον, η υγειονομική περίθαλψη, η κοινωνική πρόνοια, ο αθλητισμός και οι τηλεπικοινωνίες.

Επιπροσθέτως, η Θεσσαλονίκη και το Φορτ Λόρεντειλ θα συνεργαστούν για να ανακαλύψουν και να εφαρμόσουν αμοιβαία επωφελή έργα και θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιτύχουν πρακτικά αποτελέσματα, διευρύνοντας τη συνεργασία και  σε ιδιωτικό επίπεδο.

Σκοπός της αδελφοποίησης,  είναι μεταξύ άλλων η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους μέσω της ανάπτυξης, αλλά και η περαιτέρω προαγωγή και ανάπτυξη των δύο πόλεων σε ποικίλους τομείς από κοινού, ώστε να βελτιώσουν το κύρος τους στη διεθνή σκηνή.

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα