Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κάρπαθο και Ζάκυνθο

27 Sep 2022, 09:16 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Κάρπαθο και Ζάκυνθο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Καρπάθου και της Ζακύνθου.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας επιφάνειας 24,41 τ.μ., στη θαλάσσια περιοχή Βαθά Αφιάρτη Μενετών της Καρπάθου, με σκοπό την χρήση της για την πρόσδεση σκαφών, για λογαριασμό της εταιρείας PRASSONISI PROPERTIES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. Η εν λόγω πλωτή εξέδρα, προορίζεται για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μηνών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την εκ νέου τοποθέτηση πλωτής εξέδρας συνολικής επιφάνειας 16 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή Βαρβάρες Αγίου Νικολάου της Ζακύνθου, για λογαριασμό της εταιρείας ΠΕΛΙΓΟΝΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Μ. Ε.Π.Ε, με σκοπό την χρήση της ως σημείο εκκίνησης και στάθμευσης, μηχανοκίνητων και μη, θαλασσίων μέσων αναψυχής και για εποχιακή χρήση μέχρι 9 μηνών.

Σημειώνεται ότι η πλωτή εξέδρα θα τοποθετηθεί σε ασφαλή απόσταση από τυχόν λιμενικά έργα, που βρίσκονται ή κατασκευάζονται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, ενώ δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα