Περιφέρεια Δ.Ελλάδας: Φιλοξενία πληγέντων Γερμανών από την κακοκαιρία στην Ηλεία

22 Sep 2022, 08:54 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Περιφέρεια Δ.Ελλάδας: Φιλοξενία πληγέντων Γερμανών από την κακοκαιρία στην Ηλεία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με αφορμή την εθνική τραγωδία που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας τον Ιούνιο του 2021 στην Δυτική Γερμανία, το οποίο μεταξύ άλλων άφησε πίσω του εκατοντάδες αγνοούμενους, ισοπεδωμένες πόλεις και χωριά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προγραμματίζει να προσφέρει στους πληγέντες λίγες ημέρες διακοπών στην Ηλεία, ώστε να πάρουν μία ανάσα από τις αρνητικές αναμνήσεις.

Ειδικότερα, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, προγραμματίζεται να φιλοξενηθούν στην Ηλεία 25 επισκέπτες από την περιοχή Bad Neuenahr-Ahrweiler, οι οποίοι είναι κυρίως εθελοντές, κάτοικοι, πυροσβέστες και αστυνομικοί, καθώς και άνθρωποι που βρέθηκαν στην περιοχή της καταστροφής.

Οι φιλοξενούμενοι θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους όπως είναι η Αρχαία Ολυμπία και η Ακρόπολη, ενώ θα απολαύσουν τη ζεστή διαμονή και τη γαστρονομία που θα τους προσφέρει απλόχερα η περιοχή της Ηλείας.

Σημειώνεται ότι στην προσπάθεια αυτή συνδράμουν επιπλέον η Aegean και η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Η Ηλεία έχει παράδοση στην φιλοξενία, καθώς στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει για μεγάλο διάστημα οικογένειες από πληγείσες περιοχές, όπως προσφυγόπουλα από την Κύπρο μετά την Τουρκική εισβολή το 1974 και πρόσφυγες με τις οικογένειές τους το 2016. Εξάλλου η περιοχή της Ηλείας συμμερίζεται τα συναισθήματα των ανθρώπων που έχουν πληγεί από φυσικές ή άλλες καταστροφές, αφού και η ίδια έχει πληγεί επανειλημμένως και γνωρίζει πόσο πολύτιμη είναι η αποκατάσταση αλλά και η ανακούφιση από τις άσχημες αναμνήσεις.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα