Σουηδή έρχεται στη Ρόδο από το 1965! | Ζευγάρι από την Μεγάλη Βρετανία έχει έλθει στο νησί 75 φορές!

26 Aug 2022, 15:53 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Σουηδή έρχεται στη Ρόδο από το 1965! | Ζευγάρι από την Μεγάλη Βρετανία έχει έλθει στο νησί 75 φορές!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μία σφραγίδα στο διαβατήριο της από το μακρινό 1965, θυμίζει στη Σουηδή Manja Bagenholm το πρώτο της ταξίδι στη Ρόδο. Μία ανάμνηση μακρινή αλλά καταγγεγραμμένη γερά στην μνήμη της, γιατί τότε, νέο κορίτσι ακόμα, ερωτεύθηκε κυριολεκτικά το νησί, από την αύρα των λουλουδιών όταν το αεροπλάνο της προσγειώθηκε στο παλιό αεροδρόμιο του νησιού στα Μαριτσά, μέχρι την πανέμορφη άγρα φύση του, το μεγαλείο της Μεσαιωνικής Πόλης, τα αξέχαστα μελωδικά βράδια στο Θέρμαι και άλλα μουσικά στέκια της εποχής, τον πρώτο της σύζυγο, Έλληνα στην καταγωγή και τους φιλόξενους κατοίκους του νησιού. Από τότε και για περισσότερα από 50 χρόνια έρχεται στη Ρόδο κάθε χρόνο, για πολλές ημέρες. 

Η κα Bagenholm δεν αφήνεται όμως στις αναμνήσεις που ούτως ή άλλως αποτελούν κομμάτι της ζωής της. Όπως εξηγεί μάλιστα στον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού Αθανάσιο Βυρίνη και στα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου, κατά τη διάρκεια της απονομής τιμητικών διακρίσεων για τους φίλους της Ρόδου «ζει ξεχωριστές στιγμές στη Ρόδο όλα τα χρόνια που επισκέπτεται το νησί και με τον νυν Σουηδό σύζυγο της Anders Osterman που έχει έλθει στη Ρόδο 14 φορές και την κόρη της. Διαμένουν στο Cactus Hotel». 

Η αγάπη των φίλων της Ρόδου για το νησί έχει εκφρασθεί επί σειρά ετών με κάθε τρόπο. Οι ιστορίες των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών κατά την επίσκεψη τους στο νησί ξεχωριστές και όλες μαζί αποδεικνύουν ότι δεν αλλάζουν τη Ρόδο με κανένα άλλο μέρος του κόσμου, έχει συνδεθεί με τις καλύτερες τους αναμνήσεις, είναι για αυτούς πλέον κομμάτι της ζωής τους, είναι δεύτερη πατρίδα τους. 

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το ζευγάρι Franz και Ingrid Sint από την Αυστρία που έρχεται στη Ρόδο περισσότερο από 30 χρόνια και διαμένει στο Φαληράκι. Ο  επιχειρηματίας κ. Franz μάλιστα, έχει κάνει πρόταση γάμου στη δασκάλα σύζυγο του σε ένα από τα πρώτα ταξίδια τους στη Ρόδο. 

"Όλα αυτά τα χρόνια έρχομαι στη Ρόδο για να συναντήσω τους Έλληνες φίλους μου. Θέλω να δω τα πρόσωπά τους, να πάμε μαζί σε μια ταβέρνα και να απολαύσουμε ελληνικές λιχουδιές, συντροφιά με τη γεύση της φιλίας και τη ζεστασιά του ροδίτικου ήλιου" αναφέρει στον κ. Βυρίνη ο κ. Franz Sint. 

Μία από τις δύο κόρες του ζευγαριού η Christina Sint , η οποία συνοδεύει συχνά τους γονείς της στα ταξίδια τους στη Ρόδο, έχει τιμηθεί από τη Διεύθυνση Τουρισμού ως φίλη του νησιού. Τα άλλα δύο παιδιά τους η Evelyn και ο Mattias θα έλθουν σύντομα στη Ρόδο. 

Πέρα από τα δύο ζευγάρια από τη Σουηδία και την Αυστρία, ο κ. Αθανάσιος Βυρίνης απένειμε τιμητικές διακρίσεις, στη συγκεκριμένη εκδήλωση της 23ης Αυγούστου 2022 και στο ζευγάρι Jens-Kristian  Skov και  Estrid Boeriis με τον κ.  Jens-Kristian  να έχει επισκεφθεί τη Ρόδο 30 φορές μέχρι τώρα από το 1990, και την κα Estrid 20 φορές. Διαμένει στο Athineon Hotel.

Βραβεύθηκαν επίσης ο κ. Tomas Suchanek από την Τσεχία που έχει επισκεφθεί της Ρόδο 15 φορές και μένει στο ξενοδοχείο El Greco, η κα Annelise Pabijan και η κόρη της Christine από τη Δανία, που έχουν έλθει στο νησί 15 φορές και διαμένουν στο ξενοδοχείο Mitsis Petit Pαlais. 

Σε τελετή που έλαβε χώρα δύο μέρες μετά, στις 25 Αυγούστου 2022, απονεμήθηκαν από τον κ. Βυρίνη τιμητικές διακρίσεις και σε άλλα τρία ζευγάρια – φίλους της Ρόδου που το επισκέπτονται ανελλιπώς κάθε χρόνο. Πρόκειται για τους : Morten  και Ellen Εckhoff  από τη Νορβηγία που έχουν έλθει στη Ρόδο 40 φορές και μένουν στο Manousos Hotel και συνοδευόταν από τον φίλο τους επιχειρηματία Βασίλη Ροδίτη, το ζευγάρι John και Sarah Lord από το Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας που έχει  έλθει στη Ρόδο πάνω από 75 φορές τα τελευταία 30 χρόνια και μένει στο ξενοδοχείο Golden Days στα Αφάντου, πέρασε μάλιστα τον μήνα του μέλιτος στους Πεύκους.

Και οι δύο αγαπούν τους Έλληνες και δη τους Ροδίτες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είστε οι καλύτεροι άνθρωποι». Το ζευγάρι συνόδευαν οι φίλοι του ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αφάντου Βασίλης Μανέττας και ο διευθυντής της ΔΕΥΑΡ Κυριάκος Παπαμιχαήλ.

Τέλος, ο κ. Βυρίνης βράβευσε  τον Έλληνα  George Alexiou  και τη σύζυγο του Bente από τη Δανία, όπου ζει το ζευγάρι από το 1968 και έχουν επισκεφθεί το νησί 20 φορές, μένουν δε στο Mimoza Hotel. 

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού μοίρασαν στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες πλούσιο ενημερωτικό υλικό της Διεύθυνσης Τουρισμού καθώς και δώρα προσφορά των εταιρειών Natura Rodos - Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε., 9D Cinema - History of Rhodes “Throne of Helios” και αναμνηστικά δώρα από τα τέκνα του αείμνηστου Ροδίτη επιχειρηματία Αναστασίου Ι. Χατζημανώλη. 


 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα