Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Χαλκιδική

18 Aug 2022, 08:40 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Λευκάδα και Χαλκιδική

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Λευκάδας και της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 30 τ.μ., στη θέση Μεγάλο Αυλάκι Νυδρίου Λευκάδας, με σκοπό την χρήση της για την πρόσδεση σκαφών, για λογαριασμό του κ. ΓΚΑΜΠΕΣΗ Παναγιώτη, για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μηνών. Η εξυπηρέτηση και μόνο της πρόσβασης στην/από την πλωτή εξέδρα, από και προς την ξηρά αντίστοιχα και εφόσον κάθε άλλος τρόπος πρόσβασης κρίνεται από την αρμόδια Λιμενική Αρχή ακατάλληλος, θα γίνεται με την τοποθέτηση και χρήση ενός διαδρόμου πρόσβασης διαστάσεων 7,20 τ.μ.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ανεύρεσης αρχαίων ή πολιτιστικής φύσης αντικειμένων κατά την διάρκεια των εργασιών τοποθέτησης της πλωτής εξέδρας, οι υπεύθυνοι του έργου οφείλουν να τις διακόψουν και να ειδοποιήσουν αμέσως την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, προκειμένου να προβεί σε ενέργειες των αρμοδιοτήτων της.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας επιφανείας 20 τ.μ., στη θαλάσσια περιοχή της Καλλιθέας Κασσάνδρας Χαλκιδικής, μπροστά από το ξενοδοχείο AEGEAN MELATHRON HOTEL, ως σημείο εκκίνησης θαλασσίων μέσων αναψυχής για λογαριασμό της εταιρείας AQUASPEED E.E. και για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μηνών.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

 

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα