Αίτημα για την κατασκευή της Κανδήλιας οδού και την διασύνδεση της Χαλκίδας με την Β. Εύβοια

13 Aug 2022, 06:11 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Αίτημα για την κατασκευή της Κανδήλιας οδού και την διασύνδεση της Χαλκίδας με την Β. Εύβοια

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το τοπικό συμβούλιο κοινότητας Ροβιών ζητάει την άμεση ανάληψη ενεργού δράσης από τους αρμόδιους φορείς που θα εμπλακούν στην υλοποίηση του χρόνιου  αιτήματος για την κατασκευή της Κανδήλιας οδού και την διασύνδεση της Χαλκίδας με την Βόρεια Εύβοια.

Επισημαίνει ότι αποτελεί πάγιο αίτημα εδώ και πολλές δεκαετίες των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας και αποτελεί το κλειδί για την ανάπτυξη της πολυπαθούς αυτής περιοχής, διότι θα συντομεύσει κατά περίπου μια ώρα τη σύνδεση του βορείου τμήματος του νησιού με την Χαλκίδα. Όπως αναφέρει σχετικά τα οφέλη στην περιοχή από την κατασκευή του δρόμου είναι τεράστια και αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, στη δημιουργία ερεισμάτων παραμονής κυρίως των νέων, στη διευκόλυνση πρόσβασης στο νοσοκομείο Χαλκίδας και στη δραστική μείωση στην κατανάλωση καυσίμων κλπ.

Το Τοπικό Συμβούλιο καταλήγει τονίζοντας ότι «έπειτα από την περσινή τεράστια καταστροφή που υπέστη ο Δήμος από την πυρκαγιά που ξέσπασε την 3/8/2021 καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη κατασκευής της εν λόγω οδού για τους οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους που αναφέρονται πιο πάνω».

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα