Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδα

10 Aug 2022, 08:33 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Άδειες για 2 πλωτές εξέδρες σε Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο άδειες για πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 45 τ.μ. στη θαλάσσια περιοχή Λυγιά, Πλαγιάς Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό τη χρήση της για την πρόσδεση σκαφών, για λογαριασμό της κας Καββαδα Κωνσταντίνας, για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μηνών. Η πρόσβαση από και προς την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται μέσω διαδρόμου σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 7,20 τ.μ. με απλή έδραση στο βυθό.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση ανεύρεσης αρχαίων ή πολιτιστικής φύσης αντικειμένων κατά την διάρκεια των εργασιών τοποθέτησης της πλωτής εξέδρας, οι υπεύθυνοι του έργου οφείλουν να τις διακόψουν και να ειδοποιήσουν αμέσως την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, προκειμένου να προβεί σε ενέργειες των αρμοδιοτήτων της.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την εκ νέου τοποθέτηση πλωτής εξέδρας, συνολικού εμβαδού 73,80 τ.μ. στη θαλάσσια ζώνη λιμένα Βλυχού Λευκάδας, με σκοπό την χρήση της για την πρόσδεση σκαφών, για λογαριασμό του κ. Καββαδα Δημητρίου και για εποχιακή χρήση μέχρι 6 μηνών. Η πρόσβαση από και προς την πλωτή εξέδρα, θα γίνεται μέσω διαδρόμου σύνδεσης συνολικής επιφάνειας 6 τ.μ. με απλή έδραση στο βυθό.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα