Διεθνές Φεστιβάλ "Πέρα από τα Σύνορα" στο Καστελλόριζο

08 Aug 2022, 08:26 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Διεθνές Φεστιβάλ "Πέρα από τα Σύνορα" στο Καστελλόριζο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί στο Καστελλόριζο το 7ο διεθνές φεστιβάλ ιστορικού ντοκιμαντέρ με τίτλο Πέρα από τα Σύνορα.

Η εν λόγω δράση, διοργανώνεται από κοινού από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  το Ελληνικό ‘Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών και τον δήμο Καστελλόριζου.

Σκοπός του διεθνούς φεστιβάλ, είναι  η στήριξη και ανάπτυξη των τεχνών και η υποστήριξη δράσεων υπερτοπικής σημασίας.

Επίσης, η εν λόγω δράση συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Από το 2016, το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών έχει θεσμοθετήσει, το Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου, το οποίο εμπιστεύονται επαγγελματίες του χώρου και φυσικά οι θεατές που παρακολουθούν τις ταινίες, συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του και έχουν έναν επιπλέον λόγο να επισκεφτούν το πανέμορφο νησί κατά τις ημέρες της διεξαγωγής του.

Ο αριθμός ρεκόρ των φετινών συμμετοχών αποδεικνύει τη φήμη και την εγκυρότητα που έχει αποκτήσει το φεστιβάλ, καθώς κατατέθηκαν συνολικά 790 ταινίες τεκμηρίωσης από εκατό χώρες, ενώ τον προηγούμενο χρόνο κατατέθηκαν 567 ταινίες.

Με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου Πέρα από τα Σύνορα, θα ενταχθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του ΕΣΠΑ.

Τέλος, η 7η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ,  έχει τεθεί για μία ακόμη χρονιά υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και θα παραστεί στην έναρξη του.

 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα