Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων | Ανησυχία για το ενδεχόμενο μείωσης πτήσεων από την Ryanair

28 Jul 2022, 13:02 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων | Ανησυχία για το ενδεχόμενο μείωσης πτήσεων από την Ryanair

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Αναστάτωση και ανησυχία στους τουριστικούς επιχειρηματίες των Χανίων προκαλεί η φημολογία ότι η Ryanair σκοπεύει να μειώσει τις πτήσεις προς τα Χανιά, καθώς υπάρχουν διαφορές με την Fraport, που διαχειρίζεται το τοπικό αεροδρόμιο.

Η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Χανίων ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων την παρέμβαση της Περιφέρειας, ώστε να αποσαφηνισθούν οι όποιες διαφωνίες και να  βρεθεί λύση.

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης:

Το  τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί σε τοπικά ΜΜΕ οι φήμες για την κόντρα της Rayanair με την Fraport και το ενδεχόμενο  μείωσης του αριθμού των πτήσεων της πρώτης, γεγονός που έχει θορυβήσει όσους ασχολούνται με τον Τουρισμό στον τόπο μας.

Είναι καιρός η Αντιπεριφέρεια να πάρει πρωτοβουλία και να μην παρακολουθεί σαν θεατής. Η υπόθεση Τουρισμός είναι σημαντική για την περιοχή μας. Από τον Τουρισμό ζει είτε άμεσα είτε έμμεσα ο νομός και αναπτύσσεται η οικοδομική  δραστηριότητα, η εστίαση, οι  μεταφορές και το εμπόριο.

Πρέπει σε συνεργασία με τους Δήμους και το ΕΒΕΧ  να συγκληθεί μια σύσκεψη να ακούσουμε τις προτάσεις της αεροπορικής εταιρίας,  τις απόψεις του αεροδρομίου και το ποια λύση μπορεί να βρεθεί.

Δεν είμαστε από αυτούς που νομίζουν ότι μπορεί να υπάρξει έντονη τουριστική κίνηση τους χειμερινούς μήνες, δεν  έχουμε τις κλιματολογικές συνθήκες που έχουν τα Κανάρια νησιά, η Μαδέρα  ή ακόμα και η Κύπρος. Προσπάθειες  είχαν  γίνει  παλαιότερα από τη Ρόδο και τη Χερσόνησο αλλά δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Δεν είμαστε όμως και αρνητικοί στο να γίνει μια προσπάθεια. Ήδη, όπως διαπιστώνουμε, η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρία έχει δρομολογήσει αεροπλάνα για πόλεις όπως το Λονδίνο και το Δουβλίνο μέχρι και 7  Νοεμβρίου αντί μέχρι τέλος Οκτωβρίου,  όπως άλλες χρονιές, ας δούμε αν αυτό μπορεί να λειτουργήσει ενδεχομένως μέχρι τα Χριστούγεννα, έστω και από  2-3  προορισμούς και με ποιες προϋποθέσεις.

Εμείς είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε την προσπάθεια ανοίγοντας όσες από τις επιχειρήσεις μας έχουν την δυνατότητα και συμμετέχοντας σε μια καμπάνια προσέλκυσης προς τους ξένους.

 “Πληρώνετε  την  διαμονή  σας  για  όσες  μέρες  έχει  ‘ήλιο”

    Τέλος  αν  γίνει  αυτή  η  συνάντηση  που  πρέπει  να  γίνει,  ελπίζουμε  να  κληθούν  όλοι  οι  φορείς  του  τουρισμού  χωρίς  επιλεκτικούς  αποκλεισμούς.      

 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα