Τι ζήτησε το Επιμελητήριο Χανίων από τον κ.Κικίλια για τον τουρισμό της περιοχής

16 Jul 2022, 11:29 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Τι ζήτησε το Επιμελητήριο Χανίων από τον κ.Κικίλια για τον τουρισμό της περιοχής

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στο πλαίσιο της θεσμικής σύσκεψης την Παρασκευή του Υπουργού Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, με τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στο Επιμελητήριο Χανίων, ο κ. Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων δήλωσε: 

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχτήκαμε τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, στην έδρα της Χανιώτικης Επιχειρηματικής μας κοινότητας, και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δυναμική φάση για την επανάκαμψη του τουριστικού μας προϊόντος στο εξαιρετικό επίπεδο του 2019, πριν την καταστροφική πανδημία. 

Επανέφερα και προφορικά στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού την κορυφαία στρατηγική προτεραιότητα της τοπικής Οικονομίας, όπως εκφράσαμε από καιρό με την κοινή μας επιστολή (17/03/2022) τα τρία Επιμελητήρια των Χανίων (μαζί με το Οικονομικό και Τεχνικό) για την ανάγκη συνένωσης δυνάμεων μέσω της διερεύνησης αξιοποίησης των πρόσθετων δυνατοτήτων του νέου Νόμου 4875, στην κατεύθυνση δημιουργίας Πρότυπου Τουριστικού Προορισμού Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού των Χανίων. Μετά από επίσημη γραπτή απάντηση του Υπουργείου Τουρισμού (21/03/2022), οι θεσμικοί φορείς των Χανίων αναμένουμε την ολοκλήρωση των τεχνικών παραμέτρων εφαρμογής και ενεργοποίηση των σχετικών χρηματοδοτικών εργαλείων του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να δρομολογηθεί η αναγκαία ενημέρωση από πλευράς της Πολιτείας. 

Η μεγαλύτερη ανησυχία μας προκαλείται από την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, η οποία μετακυλήεται άμεσα στο κόστος εισιτηρίων επιβατών, συχνά αποθαρρύνοντας τους δυνητικούς επισκέπτες της χώρας μας να ταξιδέψουν, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι για τα τουριστικά καταλύματά μας η φετινή επιβάρυνση ανέρχεται στο 75% περίπου! Έτσι λοιπόν, οι στρατηγικοί κλάδοι των Τουριστικών καταλυμάτων και της Εστίασης των Χανίων αντιμετωπίζουν σχεδόν «απαγορευτικό» κόστος λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων των εκρηκτικών ανατιμήσεων στα είδη διατροφής και των επιβαρύνσεων στην μισθοδοσία του δυσεύρετου πλέον προσωπικού.

Για μια ακόμη φορά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έθεσα στον κ. Υπουργό το κρίσιμο ζήτημα της ανάγκης για την ολοκληρωμένη χάραξη εθνικής πολιτικής μείωσης φόρων – τελών – χρεώσεων για τις αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες θα επιλέξουν να επενδύσουν με νέες συνδέσεις τους στα Ελληνικά αεροδρόμια, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο στην οποία δίνει έμφαση και η Ελληνική κυβέρνηση, και συνεπώς στον Τουρισμό της πατρίδας μας.

Σταθερή θέση μας είναι ότι μια τόσο σημαντική εξέλιξη δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένης μελέτης των πολυδιάστατων δεδομένων και συναινετικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς και επιχειρήσεις. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από τον κ. Κικίλια ότι έχει δρομολογηθεί από τη διαχειρίστρια - και του αεροδρομίου των Χανίων - “Fraport” η έκπτωση κατά -35% των χειμερινών της χρεώσεων». 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα