Faethon Sky Race στον Κοκκινοπλό Ελασσόνας

02 Jul 2022, 08:04 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Faethon Sky Race στον Κοκκινοπλό Ελασσόνας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 9 και στις 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στον Κοκκινοπλό  της Ελασσόνας η αθλητική εκδήλωση Faethon Sky Race, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνδιοργάνωση με το Faethon Olympus Marathon.

Η εν λόγω αθλητική δράση,  περιλαμβάνει τους αγώνες ορεινού τρεξίματος Faethon Trail των 14 χιλιομέτρων και Faethon Sky Race των 25 χιλιομέτρων. Ο τόπος διεξαγωγής των αγώνων, στο χωριό Κοκκινοπλό Ελασσόνας που βρίσκεται κοντά στον Όλυμπο, έχει οριστεί σε ένα ιδιαίτερα όμορφο σημείο του βουνού των δώδεκα θεών του Ολύμπου, με στόχο την ανάδειξη της περιοχής, την παράλληλη καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και την τόνωση της πολιτιστικής διάστασης του αθλητισμού, ο οποίος διαμορφώνει έντιμους και ηθικούς χαρακτήρες.

Επιπροσθέτως, σκοπός της αθλητικής δράσης είναι ο αγώνας ορεινού τρεξίματος με τίτλο Φαέθων να διεξάγεται σε ετήσια βάση, να καθιερωθεί στο καλεντάρι των ολοένα και δημοφιλέστερων αγώνων βουνού και να αποτελέσει πόλο έλξης για αθλητές, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού.

Τέλος, η αθλητική διοργάνωση έχει ως στόχο την προβολή του θεσσαλικού Ολύμπου και την τουριστική και πολιτιστική προώθηση της περιοχής, μέσα από δράσεις αθλητισμού, πολιτισμού, πεζοπορίας και φυσιολατρίας. 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα