Παγκόσμιο συνέδριο «Ο ‘Ομηρος στον Κόσμο» στη Χίο

02 Jul 2022, 08:50 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Παγκόσμιο συνέδριο «Ο ‘Ομηρος στον Κόσμο» στη Χίο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 8 έως τις 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο της Χίου και στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκου, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο της Ομηρικής Ακαδημίας, συνδιοργάνωσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της EUROCLASSICA, Όμιλος Ευρωπαϊκών Εταιρειών Καθηγητών Κλασσικών Γλωσσών και Πολιτισμών.

Το παγκόσμιο συνέδριο της Ομηρικής Ακαδημίας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1997 μέχρι σήμερα στη Χίο και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιούνται επιστημονικές ανακοινώσεις, μαθήματα και εμβάθυνση στα ομηρικά έπη, στην ελληνική γραμματεία, στη γλώσσα, στην ιστορία και στον πολιτισμό.

Στο συνέδριο συμμετέχουν λόγιοι Ελληνιστές, επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, καθώς επίσης προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Όλες οι συνεδρίες είναι ανοιχτές στο κοινό.

Με το συνέδριο της Ομηρικής Ακαδημίας προβάλλεται παγκοσμίως η σύνδεση της Χίου ως τόπου καταγωγής του μεγάλου επικού ποιητή της αρχαιότητας. Η μακραίωνη παράδοση που συνδέει το νησί με τον Όμηρο αποτελεί ένα στοιχείο πολύ σημαντικό και αξιοποιήσιμο στην τουριστική ταυτότητα της Χίου. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το νησί, να επισκεφθούν μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, τη Δασκαλόπετρα, το μοναστήρι της Νέας Μονής, τις Οινούσσες και διάφορα αξιοθέατα, ενώ θα τους χορηγηθεί πλούσιο πληροφοριακό υλικό για την τουριστική προβολή του τόπου.

Εξάλλου, η σύνδεση του προορισμού με ένα μεγάλης σημασίας και εμβέλειας γεγονός λειτουργεί θετικά στην τουριστική του εικόνα, του προσδίδει προβολή και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβάλει τα τουριστικά του θέλγητρα. 

 

 
 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα