Φεστιβάλ τσακώνικης μελιτζάνας Μελιτζάzz στο Λεωνίδιο

29 Jun 2022, 08:56 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Φεστιβάλ τσακώνικης μελιτζάνας Μελιτζάzz στο Λεωνίδιο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το φεστιβάλ της τσακώνικης μελιτζάνας στο Λεωνίδιο, αποτελεί πλέον έναν πολύ δημοφιλή θεσμό, ο οποίος προσελκύει πλήθος επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, η 10η διοργάνωση επανέρχεται δυναμικά, από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου, ζωντανεύοντας και πάλι τον θεσμό στα δρομάκια και στις πλατείες του Λεωνιδίου.

Για μία ακόμη χρονιά,  αναδεικνύεται η τσακώνικη παράδοση, η γλώσσα και ο πολιτισμός, προβάλλοντας  παράλληλα την τοπική αγροτική παραγωγή και ιδιαίτερα αυτή της περίφημης τσακώνικης μελιτζάνας, αλλά και διευρύνοντας μέσω του τοπικού προϊόντος, την τουριστική περίοδο γεγονός που αποτελεί βασική οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, οι επισκέπτες της περιοχής θα έχουν μεταξύ άλλων την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πόλη και να απολαύσουν διαφόρων ειδών χορευτικές και μουσικές εκδηλώσεις. Στα σοκάκια και στις πλατείες, στα 200 ετών αρχοντικά και τα πυργόσπιτα του Λεωνιδίου, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες συναυλίες παραδοσιακής και μοντέρνας μουσικής, διάφορες εκθέσεις, περιηγήσεις και ξεναγήσεις, ενώ θα υπάρχει άφθονο εκλεκτό κρασί, τοπικές γεύσεις, γαστρονομικές απολαύσεις και κεράσματα, με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα και τις λιχουδιές της περιοχής.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα