"Ανοιχτοί 'Ανθρωποι" στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου

23 Jun 2022, 09:03 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

"Ανοιχτοί 'Ανθρωποι" στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από τις 2 έως τις 10 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Λαυρέντιο του Πηλίου η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας Ανοιχτοί Ανθρωποι-Open People, με πρωτοβουλία του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αγίου Λαυρεντίου.

Η εν λόγω εκδήλωση, εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερων εκδηλώσεων με τίτλο Open Village-Ανοιχτό Χωριό. Η έκθεση φωτογραφίας θα περιλαμβάνει πορτραίτα κατοίκων του χωριού και θα αναπτυχθεί σε διάφορες θέσεις μέσα στον οικισμό, θέσεις που συνδέονται με τον τόπο κατοικίας, αφηγήσεις, μνήμες, δραστηριότητες των εικονιζόμενων στις φωτογραφίες. Η έκθεση συνδέεται με τη δράση του open village που πραγματοποιήθηκε παλαιότερα έτη και αφορά στην καταγραφή της προφορικής ιστορίας του χωριού, μέσα από αφηγήσεις των κατοίκων του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επισκέπτης, μέσω QR code θα μπορεί να συνδεθεί με την ιστοσελίδα του open village και να παρακολουθήσει ή να κατεβάσει τη συνέντευξη των εικονιζόμενων στην έκθεση κατοίκων. 

Τέλος, η δράση περιλαμβάνει οργανωμένες διαδρομές στο χωριό που θα συνδέουν τις θέσεις στις οποίες αναπτύσσεται η έκθεση και παράλληλα θα προβάλλουν στοιχεία από την ιστορία του, όπως προκύπτουν από τις αφηγήσεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα