Προβολή της Τήνου στην ιταλική αγορά

16 Jun 2022, 10:12 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Προβολή της Τήνου στην ιταλική αγορά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Σημαντική αναμένεται η προβολή που θα λάβει η Τήνος στην ιταλική αγορά από την επίσκεψη στο νησί του τηλεοπτικού συνεργείου της RAI 3 που οργανώθηκε από πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Τήνου.

Ο δημοσιογράφος Massimo Latini από την τηλεοπτική εκπομπή KILIMANGIARO  κατέγραψε το σύνολο σχεδόν του τουριστικού προϊόντος της «Μούσας του Αιγαίου» στη βάση ενημερωτικού σημειώματος το οποίο έλαβε, σύμφωνα με το οποίο:

Η Τήνος χαρακτηρίζεται ως το νησί της Τέχνης και του Πολιτισμού. Η καμπάνιας μας «Τήνος. Η Μούσα του Αιγαίου» έχει σκοπό να ενδυναμώσει αυτόν τον χαρακτηρισμό και να παρουσιάσει την ανεξερεύνητη, αυθεντική Τήνο που εκπλήσσει τον επισκέπτη. Όπως οι Μούσες της Αρχαίας Ελλάδας, η Τήνος εμπνέει τους κατοίκους της να δημιουργούν (τέχνη μαρμαροτεχνίας, καλαθοπλετικής, παραγωγή ποιοτικών τοπικών προϊόντων όπως οι αγκινάρες, τα τυριά, αλλαντικά, κρασιά) και τους επισκέπτες της να δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις από την επίσκεψή τους στο νησί.

Η Τήνος είναι ένα υπαίθριο μουσείο με στοιχεία τέχνης διάσπαρτης παντού. με μοναδικά χωριά, ορθόδοξα και καθολικά, με κυκλαδική αρχιτεκτονική και εκπληκτικά στοιχεία μαρμαροτεχνίας, τους περιστερώνες, τις ξερολιθιές και τον τρόπο που ο αέρας διαμόρφωσε τη φύση του νησιού και, φυσικά, με τοπικά προϊόντα και τη γνωστή τηνιακή φιλοξενία.

Η ξενάγηση του τηλεοπτικού συνεργείου έγινε στη  Χώρα της Τήνου, όπου πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη στην Παναγία της Τήνου  και στα κτήρια του συγκροτήματος δηλ. το Μαυσωλείο της ΄Ελλης, την ΄Εκθεση Εικόνων και το Κειμηλιοφυλάκιο, το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών, την Πινακοθήκη και το Μουσείο Αντωνίου Σώχου.

Ακολούθησε περιήγηση στα δρομάκια της Χώρας, τη συνοικία Μαλαματένια και της Παλλάδος με γραφικά σοκάκια, καλοδιατηρημένα κτίρια και φροντισμένα καταστήματα καθώς και στα μαγαζιά της κεντρικής αγοράς (τοπικά προϊόντα, γλυκά, αναμνηστικά κλπ). Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού που φιλοξενεί στη μόνιμη έκθεσή του, έργα του Γιαννούλη Χαλεπά και σύγχρονων Ελλήνων γλυπτών και ζωγράφων και διοργανώνει ποικίλες περιοδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικές δράσεις.

Το πρόγραμμα της ιταλικής αποστολής περιλάμβανε επίσης επισκέψεις στα Κιόνια (Αρχαίος Ναός Ποσειδώνα & Αμφιτρίτης), στις παραλίες Τήνου (διαδρομή Χώρα - Αγ. Φωκάς - Αγ. Σώστης - Αγ. Γιάννης Πορτο)  και Αγ.Ρωμανός – Απηγανια και στα χωριά Αρνάδος , Φαλατάδος, Βώλαξ, Ταραμπάδος, Τριπόταμος, Καρδιανή  όπου έγινε κινηματογράφηση της περιφοράς της  εικόνας λόγω εορτής Αγίου Πνεύματος , Ιστέρνια, Πύργος, Πάνορμος, Λουτρά, Κώμη και Κολυμπήθρα.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα