O Δήμος Ηρακλείου προβάλει την ενδοχώρα

10 Jun 2022, 09:56 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

O Δήμος Ηρακλείου προβάλει την ενδοχώρα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στη δημιουργία επικοινωνιακού υλικού με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας γεωφυσικής ομορφιάς και της μοναδικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των χωριών του, προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου.

Το πολυσέλιδο έντυπο “Heraklion, gifts of nature” μέσα από φωτογραφικό υλικό και κείμενα συστήνει στον επισκέπτη της πόλης (αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται σχετικά) την ενδοχώρα του Δήμου, προσφέρει προτάσεις για περιήγηση στα χωριά με ειδικές αναφορές στα ιστορικά μνημεία,  τις μονές και τους ναούς τους, στη φύση, σε ξεχασμένες τέχνες που ακόμα διασώζονται, στα πανηγύρια και στις γιορτές αλλά και στις τοπικές γεύσεις όλων αυτών των περιοχών.

Το έντυπο είναι δίγλωσσο (ελληνικά και αγγλικά),  διανέμεται από το Info Point του Δήμου ενώ θα δοθεί σε ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και σε όλους τους ενδιαφερομένους φορείς.

Ταυτόχρονα σχεδιάστηκε και θα δίνεται επίσης από το Info Point χάρτης της ενδοχώρας του Δήμου στα αγγλικά.

Ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού- Ψηφιακού Μετασχηματισμού- Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης δήλωσε σχετικά: «Οι δύο αυτές εκδόσεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες για την πόλη του Ηρακλείου και εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου να επικαιροποιεί συνεχώς το  πληροφοριακό υλικό που διανέμει.

Θεωρούμε ότι εκτός από την πόλη μας,  και η ενδοχώρα έχει να προσφέρει πολλά στους επισκέπτες και για αυτό προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός εντύπου και ενός χάρτη, καλύπτοντας το σχετικό κενό που υπήρχε. Άλλωστε, πέρα από τον σταθερό στόχο της τουριστικής πολιτικής μας, να καταστεί το Ηράκλειο πόλη  - προορισμός για ολόκληρο τον χρόνο, μας ενδιαφέρει και η ισόρροπη ανάπτυξη κέντρου και περιφέρειας του Δήμου και ως εκ τούτου οφείλουμε να αναδείξουμε όσο περισσότερο μπορούμε  τα χώρια μας».

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα