Δήμος Χερσονήσου: 80 καλοκαιρινά ραντεβού με τους επισκέπτες και τους κατοίκους

09 Jun 2022, 09:05 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Δήμος Χερσονήσου: 80 καλοκαιρινά ραντεβού με τους επισκέπτες και τους κατοίκους

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Περίπου 80 καλοκαιρινά ραντεβού με τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής θα «κλείσει» το φετινό καλοκαίρι ο δήμος Χερσονήσου, με την πραγματοποίηση  80 θεατρικών, μουσικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών και άλλων πολυθεματικών εκδηλώσεων.

Οι εν λόγω δράσεις απευθύνονται στο ευρύ κοινό με απώτερο σκοπό την ουσιαστική ψυχαγωγία και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την ενθάρρυνση της πολιτιστικής δραστηριότητας, και την μύηση μικρών και μεγάλων στο χώρο της θεατρικής τέχνης, του εθελοντισμού και του αθλητισμού. Μεταξύ άλλων,  εκτός από τις θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, θα διεξαχθούν αγώνες τρεξίματος,  εθελοντική αιμοδοσία και διαγωνισμός ρομποτικής για μαθητές, ο οποίος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

 Προπονητές και μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν Αθλητές -Ρομπότ και να συναγωνιστούν στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας. Ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να καλλιεργήσει στους μαθητές τη δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων, την εφευρετικότητα, τον υγιή συναγωνισμό και, παράλληλα, μέσα από την αθλητική ρομποτική να διδάξει στα παιδιά μηχανική, προγραμματισμό, μαθηματικά και φυσική. Κάθε ομάδα μπορεί να πάρει μέρος σε όσα αθλήματα επιθυμεί, τηρώντας πάντα τους κανόνες κάθε αθλήματος.

Οι κατηγορίες των αθλημάτων είναι: τοξοβολία, σφαιροβολία, ποδηλασία, πάλη, drones, ράλλυ, δρόμος μετ΄ εμποδίων, μαραθώνιος, ποδόσφαιρο και απαιτούν εξαιρετική εφευρετικότητα, μηχανική, κωδικοποίηση, στρατηγική και ομαδική εργασία.

Παράλληλα με το διαγωνιστικό μέρος, θα υπάρχει έκθεση ρομποτικών εφαρμογών και νέων τεχνολογιών που αφορούν σε τρεις άξονες: εκπαίδευση – βιομηχανία – καθημερινότητα.

 

 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα