Μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική εκδήλωση διοργανώνει το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης

03 Jun 2022, 08:50 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική εκδήλωση διοργανώνει το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Μία πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομική εκδήλωση διοργανώνει το τμήμα τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης στις 7 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Ειδικότερα, με αφορμή το θεσμό των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας,  η εν λόγω εκδήλωση γαστρονομίας θα περιλαμβάνει ειδικό μενού σχεδιασμένο με βάση τις επιρροές και τις αλληλεπιδράσεις Ανατολής-Δύσης, Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα λάβουν χώρα δράσεις γευσιγνωσίας και παρουσιάσεων γαστρονομίας, με αφορμή τον εν λόγω θεσμό, τον οποίο έχουν τιμήσει με την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους μεγάλοι καταξιωμένοι σεφ. Ταυτόχρονα τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης στην Ελλάδα από γαστρονομικούς και μη κύκλους, καθώς έχει πυροδοτήσει τη ραγδαία άνοδο του επιπέδου εστίασης και εν γένει της γαστρονομίας.

Η τελετή βράβευσης γίνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας βαρύτητα στην αποκέντρωση αλλά και στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως μια ιδιαίτερης γαστρονομικά πόλης, στην οποία, λόγω της ιστορίας της, διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές γευστικές κουλτούρες άφησαν έντονα τα αποτυπώματά τους μέσω ανταλλαγών των γευστικών τους πολιτισμών: μακεδονικές παραδόσεις, βυζαντινά ιδιώματα, ευρωπαϊκές γευστικές προσεγγίσεις, ανατολίτικες τεχνικές και προσφυγικές συνήθειες δημιούργησαν εδώ και αιώνες μια άκρως ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή τοπική κουζίνα, σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον στην τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας πρόκειται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 170 καλεσμένοι, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και σεφ βραβευμένων εστιατορίων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος, με την ανωτέρω παρουσίαση και γευσιγνωσία του ειδικού μενού σχεδιασμένου με βάση τις επιρροές και τις αλληλεπιδράσεις Ανατολής-Δύσης, Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης στη κουζίνα της πόλης, επιτυγχάνεται η περαιτέρω προβολή της γαστρονομίας της περιοχής. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα