Δεν αλλάζουν τη Ρόδο με κανένα άλλο μέρος του κόσμου!

02 Jun 2022, 13:22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Δεν αλλάζουν τη Ρόδο με κανένα άλλο μέρος του κόσμου!

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Επιμένουν επί σειρά ετών να επισκέπτονται τη Ρόδο, νοιώθουν το σμαραγδένιο νησί δεύτερη πατρίδα τους, όμως ποτέ δεν κουράζονται να λένε και έρχονται στο νησί αρκετές φορές τον χρόνο ή ζουν εκεί μεγάλα χρονικά διαστήματα, πολλοί εξ αυτών σε δικά τους σπίτια. Αυτοί είναι οι ξεχωριστοί φίλοι της Ρόδου, οι αγαπημένοι επισκέπτες του τόπου! 

Σε αυτούς τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες - φίλους της Ρόδου, αυτή τη φορά από Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Ολλανδία, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων Αθανάσιος Βυρίνης  απένειμε τιμητικές διακρίσεις, σε τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα τον Μάϊο 2022, στα γραφεία της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου, ως ελάχιστη ένδειξη, της χαράς που δίδουν να επιλέγουν τη Ρόδο για να περάσουν τις διακοπές τους ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, που σε πολλές περιπτώσεις φθάνουν και δεκαετίες.  

Απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις: στον Βρετανό Eric Cowie που έχει επισκεφθεί τη Ρόδο 75 φορές από το 1981! Διαμένει πάντα στη Λίνδο κι έχει πολλούς φίλους εκεί, όπως ο κ. Ιωάννης Μαρκιού που τον συνόδευε στην τελετή βράβευσης. 

Βραβεύθηκαν επίσης και δύο ζευγάρια Βρετανών τουριστών, τα οποία γνωρίσθηκαν στη Ρόδο πριν από 11 χρόνια, έγιναν φίλοι και από τότε έρχονται μαζί για διακοπές στο νησί. Πρόκειται για το ζεύγος Richard και Jean -Valerie Wheeler και το ζεύγος  Edward - Keneth  και Joan Harisson, οι οποίοι διαμένουν στο Anseli Hotel  στην Κρεμαστή. 

Σε άλλη εκδήλωση, ο κ. Βυρίνης απένειμε τιμητική διάκριση στον Γερμανό παιδίατρο Dr Andreas Baumann, που ερωτεύτηκε τη Ρόδο από το 2011, οπότε και  ήλθε για πρώτη φορά στο νησί, σε σημείο να αγοράσει και δικό του σπίτι στην Κάλαθο, όπου  περνά τις διακοπές του μαζί με την οικογένεια του, παιδιά και εγγόνια, καθώς και με φίλους του.

Λατρεύει δε τόσο πολύ τη Ρόδο που μαζί με άλλους φανατικούς φίλους του νησιού από την Γερμανία, έχουν δημιουργήσει σελίδα στο Facebook με τον χαρακτηριστικό τίτλο : “Rhodos macht  Suchtigti” - “Η Ρόδος είναι εθιστική”. 

Στην εκδήλωση της βράβευσης του ο κ. Baumann συνοδευόταν από την φίλη και συμπατριώτισσα του Silva Hartmann, η οποία ζει μόνιμα στη Ρόδο.  

Βραβεύθηκε ακόμα, το ζεύγος Godfried και Elisa Kassel που έρχονται στη Ρόδο για περισσότερα από 30 χρόνια και διαμένουν στο ξενοδοχείο Blue Sky, προσωπικοί φίλοι της Ροδίτισσας Μαριτάνας Αλακιώτου και του συζύγου της Μιχαήλ Ανθόπουλου.  

Τιμητική διάκριση δόθηκε και στην Γερμανίδα Ursula Thoma που έχει έλθει στη Ρόδο πάνω από 30 φορές και διαμένει στο Aqua Mare City Hotel. Λατρεύει κυριολεκτικά το νησί και έχει εξερευνήσει κάθε γωνιά του. 

Τέλος, βραβεύθηκαν οι Jack και Wendy Karelse από την Ολλανδία, που μαζί με την κόρη τους Roos, έρχονται περισσότερο από 10 χρόνια για διακοπές στη Ρόδο, έχουν αποκτήσει στενούς φίλους στο νησί και διαμένουν σε διαμερίσματα στην Ιαλυσό. Η κόρη δε τους ζεύγους γιόρτασε φέτος τα γενέθλια της στη Ρόδο ενώ λατρεύει την ιππασία και συνεχίζει το αγαπημένο της σπορ και στις διακοπές της στο νησί. 

Μετά την τελετή απονομής τιμητικών διακρίσεων ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Βυρίνης  απευθυνόμενος στους φίλους της Ρόδου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Τιμάμε όλους εσάς ως ελάχιστη ένδειξη, της χαράς που μας δίδετε να επιλέγετε τη Ρόδο για να περάσετε τις διακοπές σας, επί σειρά ετών. Σας ευχαριστούμε  για την παρουσία σας  και φέτος εδώ και είμαστε σίγουροι ότι θα σας βλέπουμε για πολλά χρόνια ακόμα». 

Όλοι οι επισκέπτες συγκινημένοι ευχαρίστησαν τον κ. Βυρίνη για την εξαιρετική τιμή να τους απονείμει τις τιμητικές διακρίσεις των φίλων της Ρόδου, ενώ υπογράμμισαν πως «η Ρόδος είναι το καλύτερο ελληνικό νησί, με θαυμάσιους  φιλικούς ανθρώπους και  ελπίζουν κάποια στιγμή να ζήσουν εδώ  μόνιμα». 

Να σημειωθεί ότι σε όλους ανεξαιρέτως  τους φίλους της Ρόδου δόθηκε πλούσιο ενημερωτικό υλικό από τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, τοπικά προϊόντα από τις εταιρείες “Natura Rodos” και “Tatakis Wines”, καθώς και προσκλήσεις από την “Throne of Helios”. 

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα