Φεστιβάλ Κερασιού στον ‘Ιασμο Ροδόπης

27 May 2022, 09:05 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Φεστιβάλ Κερασιού στον ‘Ιασμο Ροδόπης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Στις 4 και στις 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στον οικισμό των Ασωμάτων στον ‘Ίασμο Ροδόπης το 20ο Φεστιβάλ Κερασιού, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κύριος σκοπός του φεστιβάλ, είναι η ανάδειξη και προώθηση του σημαντικού αυτού φρούτου, με την παράλληλη τουριστική προβολή της περιοχής.  

Ειδικότερα,  στο πλαίσιο του διημέρου των εκδηλώσεων, θα αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ιάσμου και θα λάβουν χώρα δράσεις αύξησης της παραγωγής του κερασιού, βελτίωσης της ποιότητας του και διαφήμισης των προϊόντων του, ιδίως μέσω της διεξαγωγής των Καλλιστείων Κερασιού. Σημειώνεται ότι οι συμμετοχές για τα Καλλιστεία Κερασιού, Αγάς Κερασιού και Τουρνουά Μπάσκετ, θα γίνονται δεκτές έως την 1η Ιουνίου.  

Στόχος της εκδήλωσης, είναι η στήριξη των κερασοπαραγωγών, καθώς η προώθηση και προβολή του κερασιού, θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, το διήμερο των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μουσικές και χορευτικές παραστάσεις με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών και επαγγελματικών σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως είναι οι Stavento, Kolpa, Μεχμέτ Ερδέμ και Τζωρτζίνα Αλεξάκη, καθώς και παράλληλες αθλητικές, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, οι οποίες απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

 
 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα