Η Ρόδος μέσα από το φακό της τηλεόρασης της Τουρκίας

25 May 2022, 13:23 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Η Ρόδος μέσα από το φακό της τηλεόρασης της Τουρκίας

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τον πολυπολιτισμικό πολιτισμό, τη μαγευτική φύση του νησιού, τα αρχαιολογικά αξιοθέατα, την μοναδική φιλοξενία των Ροδιτών και την τοπική γαστρονομία, θαύμασαν στο ταξίδι τους στη Ρόδο, οι δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι, γνωστοί παρουσιαστές της πλέον δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής “Çok Gezenti” που εκπέμπει το τουρκικό κανάλι “teve 2”, στο πλαίσιο αφιερώματος στο νησί με τα πλούσια και μοναδικά αξιοθέατα, το διάστημα από 18-22 Μαϊου 2022.

Πρόκειται για το ζεύγος Burak και  Seda Akkul που παρουσιάζουν επί σειρά ετών την ταξιδιωτική εκπομπή “Çok Gezenti” με την μεγάλη τηλεθέαση  που αγγίζει τους 8 εκατομμύρια τηλεθεατές και η οποία προβάλλει σειρά δημοφιλών και αγαπημένων τουριστικών προορισμών ανά τον κόσμο. Φέτος, εκτός από τη Ρόδο, θα προβάλλουν και τα νησιά Σάμο και Χίο.  

Οι παρουσιαστές, μαζί με την συνεργάτιδα τους Burcu Alpaslan που χειριζόταν την κάμερα, παρέμειναν πέντε ημέρες στη Ρόδο, αποτυπώνοντας με το φακό τους  την μοναδική ομορφιά του ροδίτικου τοπίου, τα μνημεία της Ρόδου και γενικότερα την ιστορία και τον πολιτισμό της. 

Έζησαν την μαγεία της Μεσαιωνικής Πόλης, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς αποτελεί μωσαϊκό διαφόρων ιστορικών περιόδων, γεγονός που τράβηξε το ενδιαφέρον τους. 

Επισκέφθηκαν το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το τζαμί του Σουλεϊμάν, τη Μουσουλμανική Βιβλιοθήκη και την καρδιά της τουριστικής αγοράς της Παλιάς Πόλης, την οδό Σωκράτους και τους γύρω δρόμους. Περιηγήθηκαν για άλλη μία φορά στη νέα πόλη της Ρόδου και στο εμπορικό κέντρο .

Επισκέφθηκαν την Καλλιθέα, «την συναρπαστική, όπως αναφέρουν οι ίδιοι Λίνδο, τον οικισμό και την Ακρόπολη της Λίνδου», «χαλαρώσαμε στο λιμανάκι του Άντονυ Κουήν, λατρέψαμε την άμμο στην παραλία της Τσαμπίκας και τα βότσαλα στην παραλία στο Χαράκι, το πιο ήσυχο μέρος του νησιού με το εκκλησάκι και τα φιλόξενα εστιατόρια». 

Όλη η ομάδα της εκπομπής “Çok Gezenti” απόλαυσε υπέροχα δείπνα σε εκπληκτικά εστιατόρια στα ξενοδοχεία, την πόλη και τα χωριά, όπου δοκίμασαν τοπικές γεύσεις. 

 

«Είναι σημαντικό μία εκπομπή με υψηλή τηλεθέαση από την γειτονική μας χώρα την Τουρκία, να προβάλλει τη Ρόδο με ένα πλούσιο αφιέρωμα. Οι ενέργειες εξάλλου της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου στοχεύουν στην περαιτέρω προώθηση και προβολή της Ρόδου και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία μας με δημοσιογράφους και παράγοντες τηλεοπτικών καναλιών απ΄ όλο τον κόσμο» υπογράμμισε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων Αθανάσιος Βυρίνης. 

Όλα τα μέλη του κλιμακίου ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Βυρίνη και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου για την άψογη, όπως τόνισαν, συνεργασία, το πλούσιο ενημερωτικό υλικό στην τουρκική  γλώσσα και κυρίως τη μοναδική ροδίτικη φιλοξενία που τους αγκάλιασε, όλες τις ημέρες της παραμονής τους στο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί , όπως  επεσήμανε ο κ. Burak Akkul,  το αφιέρωμα στη Ρόδο θα προβληθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και σε επανάληψη το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, καθώς και πολλές φορές τον επόμενο χρόνο.

Στην επιτυχία του ταξιδιού των Τούρκων δημοσιογράφων συνέβαλαν καθοριστικά με τις χορηγίες τους και επιχειρήσεις της Ρόδου και συγκεκριμένα: τα ξενοδοχεία  Aquagrand Exclusive Deluxe Resort Hotel, Aquamare City and Beach Hotel, το Island – rent a car και το Lipsi restaurant.  

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα