Η Ελαφόνησος παρουσιάζει τη γαστρονομία της

18 May 2022, 13:43 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Η Ελαφόνησος παρουσιάζει τη γαστρονομία της

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Τη γαστρονομική της πλευρά παρουσιάζει αυτές τις ημέρες η Ελαφόνησος σε ένα πολυδιάστατο γεγονός που συνδυάζει παραδοσιακές γεύσεις, μουσική και συμπόσιο με θέμα την οικο-βιωσιμότητα. Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη ο Γιώργος Πίττας θα παρουσιάσει το θέμα : «Γαστρονομικές κοινότητες: Η ανάγκη για δικτύωση και συνεργασία των φορέων γαστρονομίας και τουρισμού και η κοινή παρουσίαση των ιδιοτήτων του νησιού», ενώ η chef Ελένη Αλιφέρη θα δημιουργήσει ένα menu με βάση παραδοσιακές γεύσεις και γαστρονομία.

Για την παρασκευή των πιάτων θα χρησιμοποιηθούν εκλεκτά τοπικά προϊόντα, όπως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές Λακωνίας, τυροκομικά κ.ά. Το ίδιο βράδυ οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» θα παρουσιάσουν παραδοσιακή Ζακυνθινή και επτανησιακή μουσική.

Τα δρώμενα πλαισιώνονται και από το 5ο Συμπόσιο Οικο-Βιωσιμότητας που διοργανώνεται από τον Σύλλογο για την οικολογική και βιώσιμη ανάπτυξη της Ελαφόνησου Elafonisos Eco και   πραγματοποιείται από 17 ως 22 Μαΐου 2022, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πρόγραμμα και σημαντικές συμμετοχές.

H γαστρονομική εκδήλωση, η παρουσίαση και το συμπόσιο θα λάβουν χώρα στο Mare nostrum - cafe bar στην παραλία της Ελαφονήσου ενώ τα πιάτα θα παρασκευάζονται  στο εστιατόριο «Αντώνης ψαροταβέρνα».

Τις εκδηλώσεις οργανώνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Πάρνωνας» με την υποστήριξη του Δήμου Ελαφονήσου, του «Elafonisos Eco” και συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD, Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας με τίτλο: "Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός".

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα