Η Ελαφόνησος παρουσιάζει τη γαστρονομία της
18 May 2022, 13:43 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
TornosNews.gr
Τη γαστρονομική της πλευρά παρουσιάζει αυτές τις ημέρες η Ελαφόνησος σε ένα πολυδιάστατο γεγονός που συνδυάζει παραδοσιακές γεύσεις, μουσική και συμπόσιο με θέμα την οικο-βιωσιμότητα. Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη ο Γιώργος Πίττας θα παρουσιάσει το θέμα : «Γαστρονομικές κοινότητες: Η ανάγκη για δικτύωση και συνεργασία των φορέων γαστρονομίας και τουρισμού και η κοινή παρουσίαση των ιδιοτήτων του νησιού», ενώ η chef Ελένη Αλιφέρη θα δημιουργήσει ένα menu με βάση παραδοσιακές γεύσεις και γαστρονομία.
Για την παρασκευή των πιάτων θα χρησιμοποιηθούν εκλεκτά τοπικά προϊόντα, όπως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές Λακωνίας, τυροκομικά κ.ά. Το ίδιο βράδυ οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» θα παρουσιάσουν παραδοσιακή Ζακυνθινή και επτανησιακή μουσική.
Τα δρώμενα πλαισιώνονται και από το 5ο Συμπόσιο Οικο-Βιωσιμότητας που διοργανώνεται από τον Σύλλογο για την οικολογική και βιώσιμη ανάπτυξη της Ελαφόνησου Elafonisos Eco και πραγματοποιείται από 17 ως 22 Μαΐου 2022, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πρόγραμμα και σημαντικές συμμετοχές.
H γαστρονομική εκδήλωση, η παρουσίαση και το συμπόσιο θα λάβουν χώρα στο Mare nostrum - cafe bar στην παραλία της Ελαφονήσου ενώ τα πιάτα θα παρασκευάζονται στο εστιατόριο «Αντώνης ψαροταβέρνα».
Τις εκδηλώσεις οργανώνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Πάρνωνας» με την υποστήριξη του Δήμου Ελαφονήσου, του «Elafonisos Eco” και συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD, Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας με τίτλο: "Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός".
διαβάστε ακόμα
- Η Σκιάθος αλλάζει πρόσωπο στον τουρισμό στοχεύοντας στη βιωσιμότητα μέσω διεθνών συνεργασιών 19/04 | 14:45
- Τουριστική συνεργασία Χαλκιδικής- Τοσκάνης: Τριήμερο συμπόσιο με ανταλλαγή απόψεων 19/04 | 11:34
- Αλιευτικός τουρισμός | Σεμινάρια από την Περιφέρεια Κρήτης 19/04 | 10:21
- Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο 19/04 | 07:09
- Ν. Χαρδαλιάς: Ολιστικό σχέδιο από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς 19/04 | 11:19
- Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά 19/04 | 07:04
- Συνάντηση Αρναουτάκη με 19 πρέσβεις | Η Κρήτη συνδυάζει την αρχαιολογική και πολιτιστική ιστορία με τις νέες υποδομές 18/04 | 13:05
- Ρόδος | Αφιέρωμα στους Times του Λονδίνου 18/04 | 11:17
- Δήμος Αθηναίων | Συνεργασία με την Κίνα στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού μέσω της ΕΑΤΑ 18/04 | 11:29
- Γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και τα εκλεκτά προϊόντα της 17/04 | 13:20
δημοφιλέστερα
- 1 Santo Collection | 30 εμπειρίες στα ξενοδοχεία, τις βίλες και στον προορισμό της Σαντορίνης 19.04.2024 | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
- 2 Τουρισμός 2024 | 4 ελληνικά νησιά στο top10 των φτηνότερων προορισμών για τους Βρετανούς το καλοκαίρι 18.04.2024 | ΑΓΟΡΕΣ
- 3 WTTC - Microsoft | Τουρισμός: Επείγουσα ανάγκη η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις 19.04.2024 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- 4 Οι 6 φιναλίστ του Master Chef για γυρίσματα στη Λέσβο 19.04.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 5 Στις 27 Απριλίου ανοίγει το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Nammos Hotel Mykonos 19.04.2024 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- 6 Γυρίσματα στην Πάρο για νέα αγγλική τηλεοπτική σειρά 19.04.2024 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
- 7 Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα και Κρήτη με ρεπορτάζ για αναγνώστες με κινητικά προβλήματα 19.04.2024 | ΕΟΤ
- 8 Ισπανία: Έξυπνο νέο επενδυτικό ταμείο για την απορρόφηση κονδυλίων του Σχεδίου Ανάκαμψης 19.04.2024 | ΚΟΣΜΟΣ
- 9 Συνάντηση Όλ. Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative 18.04.2024 | ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
- 10 Oι Έλληνες στρέφονται στο χώρο της Αυτοβελτίωσης και Ψυχικής Υγείας 18.04.2024 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ