Προετοιμασίες για το πρώτο Διεθνές Φόρουμ Πνευματικού & Πολιτιστικού Τουρισμού στην Καστοριά

12 Mar 2022, 13:24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Προετοιμασίες για το πρώτο Διεθνές Φόρουμ Πνευματικού & Πολιτιστικού Τουρισμού στην Καστοριά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το 1ο Διεθνές Φόρουμ Πνευματικού & Πολιτιστικού Τουρισμού στην Καστοριά θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2022 και η διάρκεια του θα είναι 4 ημέρες.  

Για την προετοιμασία του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή τηλεδιάσκεψη, στην οποία μετείχαν: η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Καλλίνικος, η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου, η αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δέσποινα Κοζατσάνη, ο βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αθανάσιος Ρήμος, και ο πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων κ. Σιδέρης Σμαρόπουλος με τον ταμία κ. Ηλία Αναστασίου. 

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ομόφωνα πως θα στηρίξουν έμπρακτα την προετοιμασία και την υλοποίηση της διεθνούς αυτής διοργάνωσης στην Καστοριά, σε ετήσια βάση, με στόχο να καταστεί η Καστοριά πόλος έλξης επισκεπτών από το εξωτερικό ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί η πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής και η ξεχωριστή φυσιογνωμία της. 

Η βυζαντινή τοπογραφία της Καστοριάς και ο πλούτος της σε ναούς και αγιογραφικά προγράμματα, θα επισφραγίσουν το τουριστικό brand name και θα λειτουργήσουν ως ταυτόσημα ποιοτικού θεματικού τουρισμού για τους επισκέπτες που αναζητούν την εμπειρία της αυθεντικής φιλοξενίας σε έναν τόπο που συνδυάζει την σπάνια μνημειακή κληρονομιά με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος. 

Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, ” Η Καστοριά είναι μια ζωντανή βυζαντινή πολιτεία” και κοινός στόχος και επιδίωξη όλων είναι να την τοποθετήσουμε ως προορισμό ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών και να δημιουργήσουμε κίνητρα και προϋποθέσεις που θα την καταστήσουν μακροπρόθεσμα νέο αγαπημένο προορισμό της Βόρειας Ελλάδας. 

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς ευχαριστεί θερμά τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες της σημερινής τηλεδιάσκεψης.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα