Στ. Αρναουτάκης: Να δημιουργήσουν ενεργειακές κοινότητες όλοι οι Δήμοι της Κρήτης

24 Feb 2022, 17:32 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Στ. Αρναουτάκης: Να δημιουργήσουν ενεργειακές κοινότητες όλοι οι Δήμοι της Κρήτης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Να πάρουν πρωτοβουλία και να δημιουργήσουν ενεργειακές κοινότητες, προέτρεψε σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο τους Δήμους της Κρήτης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 

Σημειώνοντας πως πρόκειται για «την ενεργειακή δημοκρατία» και ανεξάρτητα από την εξέλιξη των τιμών των καυσίμων και της ενέργειας, επεσήμανε πως πρέπει να στηρίξουν όλοι οι τοπικοί φορείς αυτές τις πρωτοβουλίες και πρώτη η Περιφέρεια θα συμμετέχει. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η συμμετοχή στην ενεργειακή κοινότητα Μαλεβιζίου με την διάθεση πόρων για την αγορά μετοχών. 

Ο Σταύρος Αρναουτάκης, τόνισε ότι, «ως περιφερειακό συμβούλιο θεωρώ ότι πρέπει να δείξουμε το δρόμο και να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τους Δήμους της Κρήτης και να να προχωρήσουμε σε τέτοιες ενέργειες όπως αυτή που έκανε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και τώρα ο Δήμος Μαλεβιζίου και να έχουμε μείωση του κόστους της ενέργειας». 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμο Μαλεβιζίου και το Δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα για την πρωτοβουλία, ενώ σημείωσε πως αποτελεί στοίχημα για την Κρήτη η ενεργειακή δημοκρατία η οποία υποστηρίζεται με την σύσταση ενεργειακών κοινοτήτων. 

«Είναι ένα στοίχημα για την Κρήτη μας, για εμάς και τα παιδιά μας και πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες ενεργειακές κοινότητες. Από την πρώτη στιγμή υπερθεματίσαμε ως Περιφέρεια και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε για να προχωρήσουν», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης.  

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα