Πέπη Μπιρλιράκη | Το Ρέθυμνο και όλη η Κρήτη είναι έτοιμοι προορισμοί για 12μηνο τουρισμό

17 Feb 2022, 15:04 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Πέπη Μπιρλιράκη | Το Ρέθυμνο και όλη η Κρήτη είναι έτοιμοι προορισμοί για 12μηνο τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, είχε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, στο Υπουργείο Τουρισμού. 

Η Αντιδήμαρχος, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από τον Υπουργό, είχε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να του παραδώσει τον φάκελο που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία των Τμημάτων Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνης και αφορά τις υποδομές που διαθέτει ο Νομός Ρεθύμνης και μπορούν να φιλοξενήσουν σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, τόσο αναψυχής όσο και ολυμπιακών αθλημάτων, ώστε να ενδυναμώσουν τον Αθλητικό Τουρισμό της περιοχής μας, καθιστώντας την έναν αξιόλογο αθλητικό προορισμό.  

Η κα Μπιρλιράκη τόνισε στον Υπουργό ότι ο συγκεκριμένος φάκελος αποτελεί ένα πρώτο δείγμα για τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού, τις οποίες μπορεί να έχει έτοιμες στα χέρια του και να τις αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην ευρύτερη προσπάθεια που γίνεται για τον Δωδεκάμηνο Τουρισμό στην Ελλάδα.

Όπως είπε και στον κ.Κικίλια, το Ρέθυμνο και όλη η  Κρήτη, είναι έτοιμοι προορισμοί για να υποδεχτούν τον Δωδεκάμηνο Τουρισμό, αρκεί να ανοίξουν οι πτήσεις.

Παράλληλα, η κα Μπιρλιράκη, συναντήθηκε με διοργανωτές σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων παγκόσμιας εμβέλειας, στο πλαίσιο επικείμενης συνεργασίας με τον Δήμο Ρεθύμνης, καθώς το Ρέθυμνο θα φιλοξενήσει κάποιες από αυτές τους επόμενους μήνες του 2022. 

Ο Δήμος Ρεθύμνης στη HORECA

Επιπλέον, η κα Μπιρλιράκη, ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, εκπροσώπησε τον Δήμο Ρεθύμνης στη Ηoreca 2022 (11-14 Φεβρουαρίου 2022), τη σημαντικότερη έκθεση στην Ελλάδα, η οποία φέρνει κοντά όλα τα τουριστικά επαγγέλματα και ενημερώνει για τις τάσεις, τις καινοτομίες και κάθε είδους εργαλεία στον τομέα του Τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της διοργανώτριας εταιρείας Forum S.A., κ. Θανάση Γιαλούρη (φωτογραφία 2), η Ηoreca 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε ξανά μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, συγκεντρώνοντας 500 εκθέτες και 51.000 επισκέπτες μέσα σε τέσσερις ημέρες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν ποιοτικές επαφές και συναντήσεις και να παρακολουθήσουν αντίστοιχες παράλληλες εκδηλώσεις. 

Η Horeca του 2022 φιλοξένησε εκτός των άλλων ενοτήτων (γαστρονομίας, ενέργειας, περιβάλλοντος, μεταφορών, κ.λπ.) και την παρουσίαση της καινοτόμας δράσης ελληνικών τουριστικών προορισμών στη Γαστρονομία. Το πρόγραμμα Γαστρονομικές Κοινότητες ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα και παρουσιάστηκε από τον δημιουργό και συντονιστή του,  κ. Γιώργο Πίττα (επικεφαλής του Ελληνικού Πρωινού).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει στόχο η Ελληνική Γαστρονομία να γίνει μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, εφαλτήριο της τουριστικής της ανάπτυξης, αλλά και να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας κάθε τόπου. Κεντρική ιδέα των Γαστρονομικών Κοινοτήτων είναι η οργάνωση των επαγγελματιών του ευρύτερου τομέα της Γαστρονομίας (Παραγωγή-Εστίαση-Φιλοξενία) σε διάφορες περιοχές της χώρας, την αξιοποίηση των γαστρονομικών πόρων που διαθέτει ο τόπος τους και τη σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τη Γαστρονομία και τον Τουρισμό.

12μηνος τουρισμός στην Κρήτη

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, «Το Ρέθυμνο και, πιστεύω και όλη η  Κρήτη, είναι έτοιμοι προορισμοί για να υποδεχτούν τον Δωδεκάμηνο Τουρισμό, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το άνοιγμα των πτήσεων που θα φέρουν τον κόσμο κοντά μας. Ακριβώς αυτό ήταν και το κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος στη συνάντησή μου με τον Υπουργό, κ. Κικίλια. Το Ρέθυμνο, με τη ζωντάνια των κατοίκων και του Πανεπιστημίου του και την οργανωμένη δύναμη  των επιχειρηματιών του, καθώς και με τη φιλοξενία των ντόπιων, προσφέρεται να γίνει ο πυρήνας απ' όπου θα ξεκινήσουν οι χειμερινές προσπάθειες, οι οποίες επιθυμούμε να έχουν την αρωγή του Υπουργείου για να εδραιωθούν και να εξαπλωθούν σε όλη την Κρήτη και την Ελλάδα, μόνιμα πια.

Ο Δήμος Ρεθύμνης ενημερώνεται συνεχώς για τις νέες τάσεις στον Τουρισμό με σταθερή παρουσία σε σημαντικές εκθέσεις, όπως η Ηoreca, στην οποία, η παρουσία του πρωθυπουργού, υπουργών, του ΕΟΤ και όλων των φορέων Τουρισμού, υποδήλωσε τη βαρύτητα που η κυβέρνηση δίνει στον Τουρισμό για το άμεσο μέλλον. Ο Γαστρονομικός Τουρισμός είναι ένα ακόμα βήμα στη συντονισμένη προσπάθεια για 12μηνο Τουρισμό, καθώς το Ρέθυμνο είναι το σημείο συνάντησης της παράδοσης και της υψηλής Γαστρονομίας και αποτελεί έναν ολοκληρωμένο Γαστρονομικό προορισμό για κάθε επισκέπτη.»

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα