Δύο σημαντικοί ποδηλατικοί αγώνες στη Ρόδο

09 Feb 2022, 09:18 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Δύο σημαντικοί ποδηλατικοί αγώνες στη Ρόδο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Δύο σημαντικοί ποδηλατικοί αγώνες θα λάβουν χώρα στο νησί της Ρόδου το προσεχές διάστημα.

Πρόκειται για το South Aegean Tour, το οποίο θα διεξαχθεί στις 12 και στις 13 Μαρτίου και στη συνέχεια ο ποδηλατικός αγώνας  International Rhodes Grand prix, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι οι δύο ποδηλατικοί αγώνες διοργανώνονται για 6η συνεχόμενη χρονιά, με τη συμμετοχή από 25 έως και 28 επαγγελματικών ομάδων, καλύπτοντας έτσι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των 176 ποδηλάτων, όπως ορίζεται από τον κανονισμό της παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας.

Κύριος στόχος των ανωτέρω ποδηλατικών αγώνων, είναι η ανάδειξη της Ρόδου ως ποδηλατικού προορισμού, με την ταυτόχρονη επέκταση της τουριστικής περιόδου στο νησί.

Επιπλέον, μέσω της εν λόγω αθλητικής δράσης, δίνεται το καλό παράδειγμα για τη σωματική και ψυχική διαμόρφωση των ενδιαφερόμενων, αφού η ποδηλασία δημιουργεί ερεθίσματα πειθαρχίας, αυτοπεποίθησης, επιμονής και υπομονής, ενώ έχει αποδειχθεί ότι, στις νεαρότερες ηλικίες, βελτιώνει σημαντικές λειτουργίες όπως είναι η μνήμη και η συγκέντρωση.

Τέλος, οι ποδηλατικοί αγώνες συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και τον ποδηλατικό όμιλο Ροδήλιο, ο οποίος από το 1999 συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη και προώθηση της ποδηλασίας. 

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα