Έκθεση | "Οι απαρχές του νεοελληνικού κράτους μέσα από τα μάτια των περιηγητών στο νησί της Ρόδου"

07 Feb 2022, 09:05 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Έκθεση | "Οι απαρχές του νεοελληνικού κράτους μέσα από τα μάτια των περιηγητών στο νησί της Ρόδου"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Δεκεμβρίου θα διαρκέσει η έκθεση "Οι απαρχές του νεοελληνικού κράτους μέσα από τα μάτια των περιηγητών στο νησί της Ρόδου", συνδιοργάνωσης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης.

Σκοπός της εν λόγω πολιτιστικής δράσης, είναι η διατήρηση και η ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης, η εν λόγω δράση συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Κύριος στόχος της διοργάνωσης, είναι η αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς, η ανάδειξη της παρουσίας της Δωδεκανήσου στην δημιουργία του Νεότερου Ελληνικού Κράτους και η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας με αρχειακό και εκπαιδευτικό προσανατολισμό.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, στο τομέα του πολιτισμού, των τεχνών και μνημείων, πολλοί περιηγητές εξέφραζαν τον θαυμασμό τους για τον ελληνικό πολιτισμό. Πραγματοποιώντας περιοδείες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι ξένοι περιηγητές κατέγραφαν με διάφορους καλλιτεχνικούς τρόπους τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις τους σχετικά με τα μνημεία, τη φύση, τις συνήθειες και τα έθιμα των ντόπιων.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα