Το μήνυμα “Chosen by Nature” προωθεί ο Δήμος Ελαφονήσου

31 Jan 2022, 12:28 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Το μήνυμα “Chosen by Nature” προωθεί ο Δήμος Ελαφονήσου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με ένα συνοπτικό κείμενο που παρουσιάζει την εικόνα του νησιού, τα πλεονεκτήματά του αλλά και όσα ακολούθησε με βάση τη στρατηγική του, ο Δήμος Ελαφονήσου κάνει την πρώτη για το νέο έτος εξόρμηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παράλληλα με τις διαδικτυακές συναντήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την αυστριακή και την ελβετική τουριστική αγορά. 

Το κείμενο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα διανέμεται σε γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, έχει αποσταλεί για ανάρτηση στο «”visit Greece” και σε όσους δημοσιογράφους και bloggers συμμετείχαν στο παρελθόν στις διαδικτυακές επαφές ή επισκέφτηκαν το νησί και αναφέρει τα εξής:

«Η  Ελαφόνησος κατέγραψε μια ακόμα επιτυχημένη τουριστική περίοδο το 2021, με επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ δεν έλειψαν και πάλι εφέτος οι προτιμήσεις για τον προορισμό από διασημότητες από το χώρο της επιχειρηματικότητας και του θεάματος. 

Από την αρχή της  πανδημίας, ο Δήμος Ελαφονήσου χάραξε τη στρατηγική του με επίκεντρο τη φύση που, όπως αποδείχθηκε αποτέλεσε και το μόνο ασφαλές μήνυμα που θα μπορούσε να εκπέμψει ένας προορισμός στους φοβισμένους από την υγειονομική κρίση ταξιδιώτες. Λειτουργώντας με «χειρουργική»  ακρίβεια ο Δήμος μπήκε στον «πυρήνα» του προβλήματος και έγκαιρα ανέδειξε δύο βασικά στοιχεία που ήταν ευνοϊκά λόγω της συγκυρίας.  Το γεγονός της οδικής ουσιαστικά πρόσβασης , πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχε ο κίνδυνος συγχρωτισμού στα 

μέσα μεταφοράς, αλλά και της επαφής με τη φύση που «εγγυάτο» την ανεπηρέαστη από λοιμώξεις ανάσα στον επισκέπτη. 

 Το μήνυμα “Chosen by Nature”  μεταδόθηκε  παντού για να υποδηλώσει ότι στο νησί  κάθε επισκέπτης μπορεί να νοιώσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την αξία του ελεύθερου αέρα. Ταυτόχρονα, οι μικρές, συγκριτικά, μονάδες φιλοξενίας έδιναν την ευχέρεια της άνετης πρόσβασης παράλληλα με την ανάδειξη του πλεονεκτήματος ότι η Ελαφόνησος ανήκει στους προορισμούς με χαμηλή πυκνότητα συγκέντρωσης πληθυσμού , πράγμα που την καθιστά ελκυστική λόγω της τάσης κοινωνικής αποστασιοποίησης εξαιτίας της πανδημίας.

Συμπερασματικά, η Ελαφόνησος, ενώ είναι ένα νησί, έχει το πλεονέκτημα της οδικής πρόσβασης με μια ολιγόλεπτη μετάβαση με πλοίο. Οι εκπλήξεις που επιφυλάσσει το νησί  στον επισκέπτη είναι πολλές. Ο μοναδικός Σίμος με τις υπέροχες παραλίες, η Παναγίτσα με τα εξίσου γαλαζοπράσινα νερά που συνδυάζονται με ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα, οι βραδινές εξορμήσεις στο Κοντογόνι με τη γαστρονομική ποικιλία στα ταβερνάκια και το ρομαντισμό που προφέρουν οι καφετέριες και τα μπάρ στην παραλία, συμπληρώνουν ένα σκηνικό που, όπως αποδείχθηκε από τα εγκωμιαστικά σχόλια στα ελληνικά και τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης, κάνει την Ελαφόνησο να ξεχωρίζει».

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα