Χαλκιδική: Σαν όνειρο θερινής νυκτός

28 Jan 2022, 09:38 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Χαλκιδική: Σαν όνειρο θερινής νυκτός

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Κρυστάλλινα νερά, ατελείωτες αμμουδιές και ήλιος που αντανακλά στο γαλάζιο της θάλασσας. Είναι πολλοί οι λόγοι αλλά και οι αφορμές για τους οποίους η Χαλκιδική κλέβει την καρδιά των χιλιάδων επισκεπτών της κάθε χρόνο. Η θαλασσινή πλευρά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλους τους τύπους των επισκεπτών από όπου κι αν έρχονται.

Βουρβουρού, Σιθωνία

Η Χαλκιδική καταφέρνει να είναι ένας προορισμός που ταιριάζει σε ταξιδιώτες όλων των ηλικιών. Παρέες νέων, ζευγάρια, οικογένειες και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας θα περάσουν εξίσου καλά βρίσκοντας αυτό που τους ταιριάζει στον γαλάζιο παράδεισο της Κεντρικής Μακεδονίας. Το παζλ στη Χαλκιδική συµπληρώνουν οι οργανωµένες, δηµοφιλείς αµµώδεις παραλίες µε τα κρυστάλλινα νερά που προσελκύουν όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ και τα beach bars, αλλά και οι πιο ήρεμες γωνιές και τα όµορφα παραθαλάσσια ταβερνάκια που προτιμούν οι οικογένειες και τα ζευγάρια.

Οι χρυσαφένιες ακτές µε τα καταγάλανα νερά, τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέµατα, οι πολυτελείς ξενοδοχειακές µονάδες αλλά και τα low budget καταλύματα, οι πολλές γαστρονομικές επιλογές και οι ατελείωτοι τρόποι διασκέδσεις κάνουν τη διαμονή στη Χαλκιδική να μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός.  Από αυτά που δε θες να τελειώσουν ποτέ. Και στις δύο από τις τρεις χερσονήσους της Χαλκιδικής μπορεί να βρει κανείς οργανωμένα κάμπινγκ και καταλύματα όπως ακριβώς τα φαντάζεται. Το μόνο που δε σταματά ποτέ να σε συντροφεύει είναι τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας και η φιλοξενία των κατοίκων.

Οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ και μια από αυτές είναι και η Αμμουλιανή, το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής. Η Αμμουλιανή βρίσκεται απέναντι από την Τρυπητή με την οποία συνδέεται με φέρι. Μένεις κυριολεκτικά με το στόμα ανοιχτό όταν βλέπεις τα τιρκουάζ νερά της. Με σιγουριά, δεν μπορείς να ξεχάσεις τις βουτιές που θα κάνεις στην Μεγάλη Αμμούδα ή στις Αλυκές.

 Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Αγίου Όρους

Η Χαλκιδική... αλλιώς

Εκτός όμως από την τουριστική πλευρά της που επικεντρώνεται στις παραλίες και τη νυχτερινή ζωή της, η Χαλκιδική προσφέρει στον επισκέπτη και άλλες διαφορετικές εμπειρίες. Το ταξίδι στο Άγιο Όρος είναι φυσικά μια εμπειρία ζωής για όσους το επιλέξουν. Ένας ξεχωριστός τόπος σε ολόκληρο τον κόσμο.  Εκεί όπου μια ολόκληρη χερσόνησος είναι αφιερωμένη στην προσευχή στον Θεό με μια μοναστική παράδοση 1.800 ετών. Καθόλου τυχαίο ότι, το 1988, το Άγιο Όρος συμπεριλήφθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO για την μοναδική αξία του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αρχαία Στάγειρα

Από την περιήγησή σου δεν μπορεί να λείπει μια επίσκεψη στα Στάγειρα, την πατρίδα του Αριστοτέλη, του μεγαλύτερου φιλοσόφου της αρχαιότητας και δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Άλσος του Αριστοτέλη

Μοναδικό ταξίδι στο παρελθόν αποτελεί η επίσκεψη στους παραδοσιακούς οικισµούς της Χαλκιδικής, οι οποίοι διατηρούν αναλλοίωτη την εικόνα και τον τοπικό τους χαρακτήρα.

Αρναία

Μεγαλειώδεις στιγμές, ατελείωτες επιλογές και αξέχαστες εμπειρίες ζει ο επισκέπτης στην Χαλκιδική και επιστρέφει ξανά και ξανά...

https://visit-centralmacedonia.gr/el-gr/DO-SOMETHING-GREAT/lang/el 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα