Πιερία: Ο προορισμός που σε μαγεύει όλες τις εποχές του χρόνου

27 Jan 2022, 12:24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Πιερία: Ο προορισμός που σε μαγεύει όλες τις εποχές του χρόνου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Από την μια πλευρά το μυθικό βουνό του Ολύμπου και από την άλλη η ατελείωτη παραλία με τα καθαρά νερά και την αφράτη αμμουδιά. Και αυτές οι δύο εικόνες ενώνονται τόσο αρμονικά στην Πιερία καθιστώντας την ιδανική επιλογή όλες τις εποχές του χρόνου. Η Πιερία είναι εικόνες, αρώματα, γεύσεις, εμπειρίες και δυνατά συναισθήματα που τα ζεις στο έπακρο σε όλες τους τις εκφάνσεις.

Ανάνολα με το τι εμπειρίες θες να ζήσεις, μπορείς να διαλέξεις και την εποχή που θα επισκεφθείς την περιοχή. Το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψεις εκεί σύντομα. Ξεκινώντας από το βουνό των 12 θεών και με τα Πιέρια Όρη να συμπληρώνουν το κάδρο, εξερευνείς  μονοπάτια και διαδρομές μοναδικού φυσικού κάλλους. Και όταν φτάσεις στην κορυφή της Ελλάδας, αισθάνεσαι δέος τη στιγμή που αγναντεύεις το απέραντο γαλάζιο, το Αιγαίο Πέλαγος. Απλώνεται στα πόδια σου ένας πίνακας ζωγραφικής στα χρώματα της Ελλάδας. Η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για τις πεζοπορικές διαδρομές στον Όλυμπο ενώ η αναρρίχηση κερδίζει συνεχώς έδαφος για όσους θέλουν περισσότερη δράση. Τον χειμώνα το βουνό ντύνεται στα λευκά και χαρίζει μαγικές εικόνες σε ορειβάτες και τους επισκέπτες της Πιερίας.

Το κάστρο του Πλαταμώνα

Στους πρόποδες του Ολύμπου, κάνε μια στάση στους γνωστούς παραδοσιακούς οικισμούς όπως είναι ο Παλαιός Παντελεήμονας ο οποίος ξεχωρίζει για τα πετρόχτιστα σοκάκια, τα ιδιαίτερα σπίτια και τα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα.

Δάση παρθένα, τρεχούμενα νερά και γραφικούς οικισμούς θα συναντήσεις και το φθινόπωρο. Το Ελατοχώρι Πιερίας είναι σίγουρα ένα από τα χωριά που αξίζει να επιλέξεις για μια απόδραση στη φύση και τον καθαρό αέρα, το φθινόπωρο αλλά και τις άλλες εποχές.

Βουτιές στα καταγάλανα νερά

Όταν καλοκαιριάζει οι παραλίες της Πιερίας γεμίζουν με κόσμο ενώ οι γαλάζιες σημαίες που κάθε χρόνο συ­γκεντρώνουν οι ακτές της εξηγούν γιατί έχει τόσους φανατικούς θαυμαστές. Καταγάλανα και ρηχά νερά και απλωμένες αμμουδιές είναι ο ιδανικός συνδυασμός που ψάχνουν οι οικογένειες ενώ τα beach bar δίνουν ζωντάνια και προσκαλούν τους νέους για αξέχαστα πάρτυ. Η παραλία της Κατερίνης σε κερδίζει από το πρώτο λεπτό είτε για βουτιές είτε για βόλτα με το ποδήλατο στον ποδηλατόδρομο δίπλα στη θάλασσα. 

Υδροβιότοπος Αλιάκμονα

Η Πιερία κρύβει εκπλήξεις και για τους λάτρεις των εναλλακτικών αποδράσεων. ‘Οπως για παράδειγμα στις Αλυκές Κίτρους, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν την εμπειρία των λασπόλουτρων και την ιαματική θεραπεία από τις λάσπες που δημιουργούνται στους χώρους. Πρόκειται για ένα επίγειο παράδεισο όπου θα δεις ακόμη και εντυπωσιακά φλαμίνγκο. Να έχεις έτοιμη τη φωτογραφική σου μηχανή.

Από τον μεγαλειώδη Όλυμπο έως τις συναρπαστικές ακτές, η Πιερία είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια μίξη εμπειριών και συναισθημάτων.

Αρχαίο Θέατρο Δίου

Πριόνια

Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα