Πέντε κορυφαίες διακρίσεις στο εξωτερικό για τα videos τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής

22 Dec 2021, 13:20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Πέντε κορυφαίες διακρίσεις στο εξωτερικό για τα videos τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Περιφέρεια Αττικής με τα videos της τουριστικής προβολής της  έλαβε σε δεκατρία φεστιβάλ που διοργανώθηκαν από την  Διεθνή Επιτροπή Φεστιβάλ  Τουριστικών Ταινιών (International Committee of Tourism Film Festivals – CIFFT)πέντε σημαντικές διακρίσεις (παρακάτω παρατίθεται ο αναλυτικός κατάλογος των διακρίσεων  GoldAwardinTourismDestination – Regions, GoldMedal, BestinConcept, OfficialSelectionSilafest 2021, 3rdPrizeinTourismDestinations – Region).

Η Περιφέρεια Αττικής με τα συγκεκριμένα Videosτουριστικής προβολής της  συμμετείχε στα συγκεκριμένα φεστιβάλ  από το τέλος του 2020 μέχρι σήμερα. Στόχος της συμμετοχής της ήταν να προσεγγίσει περισσότερους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν διακοπές στην Αττική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για να πετύχει αυτό το σκοπό επιχείρησε με την προβολή του πολυδιάστατου τουριστικού προφίλ της μέσα από την ανάδειξη της «Αττικής εμπειρίας» που προσφέρει στους ξένους επισκέπτες.

Ο Γ. Πατούλης μετά τη σχετική ενημέρωση που είχε από τον εντεταλμένο Τουρισμού Περιφερειακό Σύμβουλο Θ. Κουτσογιαννόπουλο και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις διακρίσεις που έλαβε η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής και επισήμανε:

«Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών μας να καταστεί η Αττική κορυφαίος προορισμός στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τις προσπάθειες μας για την υλοποίηση του στρατηγικού μας στόχου να αναδείξουμε την Περιφέρεια Αττικής ως προορισμό πολλαπλών δυνατοτήτων, 365 ημερών το χρόνο, με αναβαθμισμένες θεματικές τουριστικές εμπειρίες. Με εντατική δουλειά ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την εξωστρέφεια της Αττικής μας και βάζουμε τον πήχη ψηλά για μία  Αττική  πιο φιλική προς τον επισκέπτη, πιο βιώσιμη, πιο ανθρώπινη».

Επισημαίνεται ότι η Διεθνής Επιτροπή Φεστιβάλ  Τουριστικών Ταινιών (CIFFT,  https://www.cifft.com), που δημιουργήθηκε το 1989, ενώνει  διεθνή φεστιβάλ τουριστικών ταινιών  από τέσσερεις ηπείρους,  βραβεύοντας τις πλέον σημαντικές και καινοτόμες ταινίες, ενώ τα βραβεία που απονέμει είναι τα περισσότερο αναγνωρισμένα στην τουριστική αγορά ταινιών. Σε συνεργασία  με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού UNWTO, την Ευρωπαϊκή Ταξιδιωτική ΕπιτροπήETC, τον Τουριστικό Οργανισμό της ΚαραϊβικήςCTO και την Κέντροαμερικανική Τουριστική Ένωση CATA, η CIFFT εργάζεται για να ενθαρρύνει τους τουριστικούς προορισμούς να επιτύχουν αριστείες στην προβολή των προϊόντων τους, των υπηρεσιών που προσφέρουν και των τοποθεσιών τους χρησιμοποιώντας videos.

Στα φεστιβάλ διαγωνίστηκαν τα τρία κεντρικά videos της ΠΑ που φέρουν τους τίτλους “Intergenerational”, “Kukuvagia (TheOwl)” and “Glaros (TheSeagull)”, τα οποία επικεντρώνονταιστην προβολή της Αττικής από την άποψη του Πολιτισμού, της Γαστρονομίας, των Παραλιών, των Μουσείων και των νησιών του Αργοσαρωνικού, συμπεριλαμβανομένων και των Κύθηρων και Αντικύθηρων και τα οκτώ θεματικά videos το καθένα εκ των οποίων επικεντρώνεται στην προβολή του θεματικού τουρισμού όπως ο «Θρησκευτικός Τουρισμός», ο «Οικογενειακός Τουρισμός», ο «Συνεδριακός Τουρισμός», ο «Τουρισμός Πολυτελείας και Αγοράς», ο «Πολιτιστικός Τουρισμός», ο «Τουρισμός δραστηριοτήτων» και ο «Τουρισμός Ιστιοπλοϊας και Κρουαζιέρας».

Καλλιτεχνικοί δημιουργοί των videosείναι οι εταιρείες – Steficon και  IndigoViewProductions. Το σχετικό υλικό μπορείτε να το παρακολουθήσετε επισκεπτόμενοι τόσο το κανάλι  τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής https://www.youtube.com/c/AthensAttica, όσο και την τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής www.athensattica.com.

Παρακάτω ακολουθεί ο κατάλογος των βραβείων και τα Festival στα οποία διακρίθηκαν

Σταθερός στόχος της Περιφέρειας Αττικής παραμένει η ενδυνάμωση της τουριστικής ταυτότητας της Αττικής και η προβολή των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, ώστε αυτή να καταστεί ένας μοντέρνος και κοσμοπολίτικος τουριστικός προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα