Τρείς Πολωνές… Ροδίτισσες προβάλουν το νησί στην Πολωνία

23 Nov 2021, 13:29 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Τρείς Πολωνές… Ροδίτισσες προβάλουν το νησί στην Πολωνία

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

«Η Ρόδος είναι η επιλογή της καρδιάς και της ψυχής μας και αυτή τη Ρόδο θέλουμε να δείξουμε στους συμπατριώτες μας Πολωνούς που την επισκέπτονται. Αυτή τη Ρόδο έμαθαν να αγαπούν όσοι Πολωνοί έχουν έλθει στο νησί πολλές φορές και επιθυμούν να έρχονται κάθε χρόνο. Όσοι έχουν δημιουργήσει φιλίες εδώ και έχουν αγαπήσει τους κατοίκους και έχουν λατρέψει την μοναδική  ροδίτικη φιλοξενία». 

Τρεις Πολωνές,  η Sylwia Dawidczyk, η Magda Ioannidou και η Elzbieta Ropinska-Sakellaridi, παντρεμένες με  Ρόδιους, επέλεξαν να ζουν και να δημιουργούν στη Ρόδο, που τη θεωρούν μετά από 25 και πλέον χρόνια σπίτι τους και το αποδεικνύουν καθημερινά με τον τρόπο ζωής τους και με τη δουλειά τους. Μία δουλειά, εν προκειμένω ένα διαδικτυακό τουριστικό πρακτορείο το “Rodos Po Polsku”, που προβάλλει τον τόπο που λατρεύουν, τη Ρόδο, στους συμπατριώτες τους Πολωνούς που τον επισκέπτονται.

Προβάλλουν πέρα από τις κλασσικές επιλογές, αξιοθέατα, μνημεία, οικισμούς, παραλίες και διασκέδαση, την άλλη πλευρά της Ρόδου, την ανεξερεύνητη, τις παραδόσεις των κατοίκων και τον τρόπο ζωής τους, μια άλλη Ρόδο, αυτήν της καρδιάς τους, το νησί που οι ίδιες έχουν ερωτευτεί και αγαπήσει και τους φιλόξενους και ξεχωριστούς, όπως οι ίδιες αναφέρουν, κατοίκους του. 

«Επιδιώκουμε το ταξίδι των Πολωνών επισκεπτών στη Ρόδο να είναι ένα ταξίδι καρδιάς και όχι ένας απλώς τουριστικός προορισμός. Να γνωρίσουν τη Ρόδο που εμείς μάθαμε μετά από 25 χρόνια συνεχούς αναζήτησης και εξερεύνησης, να ζήσουν έστω και για λίγο την καθημερινότητα του Ροδίτη, τις παραδόσεις, τον τρόπο ζωής του, πως επιλέγει να περνά τον χρόνο του μαζί με τους αγαπημένους του ανθρώπους και φίλους, που γιαυτόν δεν έχουν νόημα τόσο τα υλικά αγαθά, όσο η συντροφικότητα και η φιλία. Εν κατακλείδι να απολαύσουν οι Πολωνοί επισκέπτες την μοναδική ροδίτικη φιλοξενία και γιατί όχι να γευθούν τις ξεχωριστές νοστιμιές της κουζίνας της Ρόδου» υπογραμμίζουν η Ελισσάβετ, η Μάγδα και η Σύλβια, οι τρεις ιδιοκτήτριες του πρακτορείου “Rodos Po Polsku”, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον  αντιδήμαρχο Τουρισμού Αθανάσιο Βυρίνη, παρουσία και του ειδικού συμβούλου Τουρισμού και Πολιτισμού Δημάρχου Ρόδου Σάββα Πάττα, στις 22 Νοεμβρίου 2021 στο γραφείο του αντιδημάρχου. 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ένας πρώτος απολογισμός της κίνησης των Πολωνών επισκεπτών στο νησί, ανταλλαγή απόψεων αλλά και στήριξη κάποιων δράσεων προβολής της Ρόδου στην αγορά της Πολωνίας όπως αυτή της  διεξαγωγής του διαγωνισμού ομορφιάς, των Πολωνικών Καλλιστείων 2021 που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, παρουσία του ιδιοκτήτη του πρακτορείου μοντέλων Maxima Models Agency κ. Andrzej Cichocki.

Τα καλλιστεία θα προβληθούν από το μεγαλύτερο ιδωτικό κανάλι της Πολωνίας που εκπέμπει  δορυφορικά, το TV Polsat,  στις 18 Δεκεμβρίου 2021, από την Interia μία από τις κύριες πολωνικές πύλες διαδικτύου, την  Maxmodels.pl τη διαδικτυακή πύλη μοντέλων και φωτογράφων της Πολωνίας και το ραδιόφωνο RMF MAXXX. Συντονιστής της όλης εκδήλωσης  ήταν ο κ.  Michał Niemiec, ενώ  την παρακολούθησε και ο VIP επισκέπτης, ο  Chief Commercial Oficer & Board Member της ENTER AIR Airlines Andrzej Kobielski . Πέραν δε του διαγωνισμού τα συνεργεία της πολωνικής τηλεόρασης υλοποίησαν γυρίσματα με τις καλλονές από την Πολωνία, σε όλα σχεδόν τα αξιοθέατα του νησιού όπου θα προβάλλεται η Ρόδος σε 39 εκατομμύρια Πολωνούς. 

«Τόσο ο Δήμος με τη Διεύθυνση Τουρισμού, όσο και οι τοπικοί πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην Πολωνική αγορά, είχαν προεργαστεί εστιάζοντας στοχευμένα στην αγορά αυτή. Όλη η ομάδα των διαγωνιζομένων, των διοργανωτών και του συνεργείου, κατά την παρουσία τους στο νησί μας, εκτός από την άμεση προώθηση που έκαναν στα social media των τοποθεσιών της Ρόδου στις οποίες ξεναγήθηκαν, εξέφρασαν το θαυμασμό και την αγάπη τους για το νησί μας και ότι θα επαναλάβουν το ταξίδι τους πολύ σύντομα.

Το event που μαγνητοσκοπήθηκε από το TV Polsat, ένα από τα μεγαλύτερα δορυφορικά κανάλια της Πολωνίας, θα μεταδοθεί γύρω στα Χριστούγεννα. Ως Δήμος, με την καθοδήγηση του Δημάρχου μας κ. Αντώνη Καμπουράκη θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την προβολή του νησιού μας σε κάθε μέσο που έχει απήχηση στην παγκόσμια κοινότητα" υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος κ. Βυρίνης. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σελίδα του πρακτορείου “Rodos Po Polsku”, στο Facebook αναρτούν post όπου προβάλλουν δράσεις και γενικότερα θεματικές ενότητες από τη ζωή στη Ρόδο και τα οποία συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον δεκάδων Πολωνών που επισκέπτονται τη σελίδα τους. 

Και δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο πρακτορείο. Στη Ρόδο λειτουργούν χρόνια τώρα αρκετά τουριστικά πρακτορεία που δουλεύουν μόνο με Πολωνούς, με τα μεγαλύτερα εξ αυτών να είναι τα: TUI Poland, Coral, Rainbow, Itaka και Grecos, ενώ στην τουριστική αγορά της Πολωνίας έχουν εισέλθει και άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες που έχουν πτήσεις απευθείας  με Ρόδο όπως η ENTER AIR Airlines, η  Corendon, η  LOT και η  Ryan Air.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πλέον ότι η Ρόδος είναι στις πρώτες επιλογές των Πολωνών τουριστών τα τελευταία 8 και πλέον χρόνια. Οι αριθμοί εξάλλου, οι οποίοι αποτελούν και αδιάψευστους μάρτυρες, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του αεροδρόμίου «Διαγόρας» της Ρόδου, κάνουν λόγο για 122.405 Πολωνούς τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Ρόδο το πρώτο δεκάμηνο του 2021, αποτελώντας και την έκπληξη της φετινής χρονιάς καθώς έρχονται τρίτοι στη σειρά κατάταξης των επισκεπτών της Ρόδο.

Η Ρόδος με συγκριτικό πλεονέκτημα αφενός τη μοναδικότητα της, την ιστορική, πολιτιστική και φυσική της κληρονομιά και αφετέρου το πλήθος των επιλογών που προσφέρει για θεματικό τουρισμό, την καθιστούν ιδανικό προορισμό για τους Πολωνούς  καθώς αποτελεί τόπο διακοπών που καλύπτει ευρεία γκάμα επιλογών για τους επισκέπτες της, ενώ στόχο του Δήμου Ρόδου, όπως και όλων των εμπλεκομένων στον τουρισμό φορέων του νησιού, δεν  παύει να αποτελεί η προσέλκυση τουριστών και από την Πολωνία κατά την χειμερινή περίοδο, θέμα που αποτελεί και πεδίο στοχευμένων πρωτοβουλιών και ενεργειών των εκπροσώπων του τουρισμού της Ρόδου.  

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα