Διερεύνηση σύνδεσης Καρπενησίου - Χιονοδρομικού Κέντρου με Τελεφερίκ

21 Oct 2021, 10:45 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Διερεύνηση σύνδεσης Καρπενησίου - Χιονοδρομικού Κέντρου με Τελεφερίκ

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις απευθείας σύνδεσης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου με την πόλη του Καρπενησίου.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η λύση του Τελεφερίκ. Για να προχωρήσει η σχετική διαδικασία ανέθεσε το έργο της παροχής Υπηρεσιών Συμβούλου και τεχνικής υποστήριξης για τη διερεύνηση των εναλλακτικών λύσεων. Άλλωστε, το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι το κοντινότερο χιονοδρομικό σε πόλη σε όλη την Ελλάδα, απέχοντας μόλις 10 χλμ. από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.

Το προς κατασκευή έργο απαρτίζεται από το κύριο μέρος αυτού, που είναι η ζώνη σύνδεσης (πυλώνες-εναέρια διέλευση με συρματόσχοινα) και τους δύο τερματικούς σταθμούς. Πιο συγκεκριμένα, όταν δημοπρατηθεί το αντικείμενο των έργων θα περιλαμβάνει:
-την εκτέλεση των αναγκαίων συμπληρωματικών μελετών και ερευνών ενόψει της εκπόνησης της Μελέτης Εφαρμογής,
-την εκπόνηση της Μελέτης Εφαρμογής
-την κατασκευή των τερματικών σταθμών
-την κατασκευή των επιμέρους έργων οδοποιίας για την επισκεψιμότητα των
περιοχών των πυλώνων
-την κατασκευή των πυλώνων και την εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού στους σταθμούς και στη ζώνη του έργου.
-κάθε εργασία ή προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, η οποία είναι αναγκαία για την ολοκληρωμένη κατασκευή, την άρτια και αποδοτική λειτουργία του έργου.
Να σημειωθεί ότι πόλη του Καρπενησίου συνδέεται σήμερα με ασφαλτοστρωμένο δρόμο με το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου.
Ο εν λόγω δρόμος, λόγω γεωμετρικών χαρακτηριστικών αλλά και δύσκολων καιρικών συνθηκών δε μπορεί σήμερα να εξυπηρετήσει το φόρτο κίνησης χιονοδρόμων και τουριστών από την πόλη του Καρπενησίου προς το Χιονοδρομικό Κέντρο ιδιαίτερα κατά τις ημέρες υψηλής επισκεψιμότητας της τουριστικής περιόδου.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα