Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου οι τουρίστες στην Κρήτη | Ν.Χαλκιαδάκης: 2,5 δισ. οι εισπράξεις φέτος στη Μεγαλόνησο

21 Sep 2021, 10:39 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου οι τουρίστες στην Κρήτη | Ν.Χαλκιαδάκης: 2,5 δισ. οι εισπράξεις φέτος στη Μεγαλόνησο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με γεμάτα  ξενοδοχεία και ξένους επισκέπτες, όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά για πρώτη φορά φέτος από χώρες όπως το Ντουμπάι, το Ιράν, το Λίβανο η αναπάντεχα καλή τουριστική χρονιά στην Κρήτη συνεχίζεται.

Όλα δείχνουν ότι θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Οι τουριστικές εισπράξεις πανελλαδικά εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα 12 δισ., νούμερο που κανείς δεν φανταζόταν και το μερίδιο για την Κρήτη θα ξεπεράσει τα 2,5 δισ., σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη.

Το θετικό είναι ότι η ροή των κρατήσεων συνεχίζεται δυναμικά.

“Η σεζόν θα συνεχιστεί μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, έχουμε πολλά γκρουπ αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες, νέους αλλά και ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Νομίζω ότι η χρονιά για όλους και τα μαγαζιά είναι πολύ καλύτερη από ό,τι περιμέναμε” είπε στην “Πατρίδα” του Ηρακλείου ο κ. Χαλκιαδάκης τονίζοντας ότι οι Πολωνοί έκαναν την έκπληξη τον Αύγουστο καθώς αυξήθηκαν κατά σχεδόν 40%.

Αύξηση κατά εθνικότητα
Κατά εθνικότητα και σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2019-2020 και 2021 οι Γερμανοί αυξήθηκαν κατά 17,58%, οι Πολωνοί κατά 39,8%, οι Αυστριακοί κατά 19,31, οι Ολλανδοί κατά 8,44%, οι Ελβεροί κατά 26,31%, ο αριθμός των Ουκρανών εκτοξεύθηκε στο +136,59%, των Λετονών στο 39,57%, των Λιθουανών στο 42,75%.

Τον ίδιο μήνα λόγω των περιοριστικών μέτρων οι Βρετανοί ήταν λιγότεροι κατά 47,58%, οι Ρώσοι κατά 77,03%, οι Τσέχοι -30,76%, οι Γάλλοι -5,30%, οι Βέλγοι -15,75%, οι Ιταλοί -33,29%.

Η Μέση Ανατολή στο πεντάστερο του Ρεθύμνου

Για την επισκεψιμότητα στο Ρέθυμνο  μίλησε στην “Π” η αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, υπεύθυνη για θέματα Τουρισμού κ. Πέπη Μπιρλιράκη η οποία ανέφερε: “Οι πληρότητες αυτή την περίοδο κυμαίνονται από 70%-100% και οι κρατήσεις συνεχίζονται και τον Οκτώβριο. Η σεζόν θα κλείσει εκτός απροόπτου τέλη Νοεμβρίου”.

“Είναι μια αναπάντεχα καλή χρονιά” είπε η κ. Μπιρλιράκη, τονίζοντας ότι φέτος για πρώτη φορά το Ρέθυμνο που είχε βάλει ως στόχο την τουριστική αγορά της Μέσης Ανατολής έχει επισκέπτες από  Ισραήλ, Λίβανο, Ιράν, Ντουμπάι οι οποίοι κάνουν διακοπές πολυτελείας.

Πηγή: patris.gr

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα