O Δήμος Άργους – Μυκηνών στο Δίκτυο Πόλεων "Βιώσιμη Πόλη"

20 Sep 2021, 11:13 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

O Δήμος Άργους – Μυκηνών στο Δίκτυο Πόλεων "Βιώσιμη Πόλη"

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

O Δήμος Άργους – Μυκηνών ενέκρινε τη συμμετοχή του στο Δίκτυο Πόλεων "Βιώσιμη Πόλη".

Στο Δίκτυο συμμετέχουν Δήμοι της Ελλάδας και της Κύπρου με κοινά χαρακτηριστικά, επιτυγχάνοντας διασυνοριακότητα αλλά και στήριξη του ευρύτερου Ελληνισμού στο αντικείμενο της τεχνικής επάρκειας για υποστήριξη ευρωπαϊκών προτάσεων. Θα συμμετάσχουν επίσης πανεπιστήμια και ιδρύματα εγνωσμένου κύρους.

Βασικός σκοπός του Δικτύου είναι ο σχεδιασμός και ανάληψη δράσης για τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ των μελών του, όσον αφορά τους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Αειφορίας, της προστασίας του Περιβάλλοντος, της Κυκλικής Οικονομίας και της οικοκαινοτομίας.

Μεταξύ των ειδικότερων σκοπών του Δικτύου είναι και η παροχή τεχνογνωσίας για την ίδρυση και λειτουργία νέων δομών και θεσμών όπως Γραφείο Τουρισμού, Κέντρο και Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, Κέντρου κυκλικής οικονομίας κ.α. Παράλληλα, επιδιώκεται η διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων, ομιλιών, ημερίδων, συνεδρίων, διαλέξεων με θέματα σχετικά με την ενημέρωση και προβολή των τουριστικών και άλλων πόρων ανάπτυξης των συνεργαζόμενων πόλεων με στόχο την υλοποίηση των δράσεων του Δικτύου.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα