Η Τήνος προσεγγίζει την αμερικανική αγορά

03 Sep 2021, 10:27 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Η Τήνος προσεγγίζει την αμερικανική αγορά

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το σκεπτικό της επιτυχημένης προσέγγισης της αμερικανικής ταξιδιωτικής αγοράς εκ μέρους της Τήνου ανέπτυξε ο Δήμαρχος του νησιού Γιάννης Σιώτος σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, με αφορμή τη συμμετοχή και την παρουσίαση στο συνέδριο της American Society of Travel Advisors (ASTA) που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου στο Σικάγο. 

Όπως εξήγησε ο κ. Σιώτος , τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το ταξιδιωτικό budget του μέσου Αμερικανού αγγίζει τα 2.000 δολάρια ανά άτομο την εβδομάδα, από το οποίο το 25% πηγαίνει στην διαμονή και το 15% στην διατροφή. Και πρόσθεσε ότι «το γεγονός  ότι οι Αμερικανοί ταξιδιώτες προτιμούν πολύ περισσότερο διακοπές ξεκούρασης παρά περιπέτειας και επηρεάζονται σημαντικά από τις συμβουλές των επαγγελματιών ταξιδιωτικών συμβούλων, μας παρακίνησε να απευθυνθούμε στην "πηγή" της κινητοποίησης των Αμερικανών τουριστών που δεν είναι άλλη από την ASTA και μάλιστα σε ένα κοινό 2000 συνέδρων που πέρα από την αμερικανική ήπειρο καλύπτουν 142 χώρες».

Και ο Δήμαρχος Τήνου κατέληξε: «Η παρουσία της Τήνου στο συγκεκριμένο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο με το εκπαιδευτικό video που διαθέτουμε για την ενημέρωση των επαγγελματιών που συνοδεύτηκε από τη διανομή του το φυλλαδίου του νησιού, θεωρώ ότι ήταν η πλέον αποτελεσματική κίνηση που μπορούσε να γίνει αυτή την εποχή και μάλιστα χωρίς κανένα κόστος για τον Δήμο μας. Και όλα αυτά σε μια εποχή που η αμερικανική αγορά αναπτύσσει ήδη το δυναμισμό της με την ενίσχυση των πτήσεων προς την Ελλάδα».

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα