Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Καστελόριζο

27 Jul 2021, 09:26 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο Καστελόριζο

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ» στο Καστελόριζο από 22 έως 29 Αυγούστου.

Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι η στήριξη και ανάπτυξη των τεχνών. Επίσης, η εν λόγω δράση συνδράμει και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φέρουσα ικανότητα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Το φεστιβάλ τελεί υπό την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, του Δήμου Μεγίστης, των πρεσβειών των ΗΠΑ, Αυστραλίας και Ισραήλ ενώ τα βραβεία απονέμει κάθε χρόνο η Βουλή των Ελλήνων.

Στο φεστιβάλ έχουν προκριθεί για να διαγωνιστούν 15 ελληνικές και 15 ξένες ταινίες τεκμηρίωσης – ντοκιμαντέρ. Επίσης το 6ο φεστιβάλ έχει τεθεί υπό της αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας. Η εν λόγω δράση, δεδομένης της τρέχουσας συγκυρίας με την εξάπλωση του COVID 19, είναι δυνατό να μετατεθεί σε οποιαδήποτε ημερομηνία έως και το τέλος του 2021.

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα