Kέντρο πληροφόρησης τουριστών και σημείο έναρξης περιηγήσεων το πρώην αναψυκτήριο στο Σύνταγμα

26 Jul 2021, 08:39 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Kέντρο πληροφόρησης τουριστών και σημείο έναρξης περιηγήσεων το πρώην αναψυκτήριο  στο Σύνταγμα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Ο Δήμος Αθηναίων ενέκρινε τη τη δωρεάν παραχώρηση, για χρονικό διάστημα 5 ετών, του πρώην αναψυκτηρίου που βρίσκεται επί της Πλατείας Συντάγματος στην πλευρά της οδού Όθωνος, καθώς και τη δωρεάν χρήση 150 τ.μ. εξωτερικού χώρου, στην εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολή Αθηνών – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ.

Στον χώρο θα λειτουργήσει το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών της Αθήνας (info point) το οποίο θα παρέχει στους επισκέπτες της Αθήνας πληροφορίες για τη διαμονή και τη μετακίνησή τους, για τα αξιοθέατα και σημεία πολιτισμού και εμπορικού ενδιαφέροντος, στοχεύοντας στην τουριστική προβολή της πόλης. Θα ενημερώνει επίσης τους πολίτες, τους ξένους επαγγελματίες, τους φοιτητές και κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με τις εκδηλώσεις, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος της πόλης.

Θα καταγραφεί σε πραγματικό χρόνο τα αιτήματα, τις επιθυμίες και τα παράπονα των επισκεπτών και κατοίκων, ώστε να αποτελέσουν βάση για άμεση επικοινωνία του Δήμου Αθηναίων με τους κατοίκους και επισκέπτες, αλλά και για να συντελέσει στην τουριστική αναβάθμιση της πόλης. Θα διανέμει δωρεάν έντυπα, χρήσιμα για την ενημέρωση επισκεπτών και πολιτών, αναφορικά με τα πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις, καθώς και τον επίσημο χάρτη της πόλης, τουριστικούς οδηγούς και έντυπα μουσείων, ενώ από το Info-Point, θα διατίθεται τα επίσημα αναμνηστικά προϊόντα (memorabilia) της πόλης.

Στον εξωτερικό χώρο ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα, θα υπάρξουν σημεία στα οποία θα μπορεί ο κάτοικος και ο επισκέπτης της πόλης να αναμένει, να συμβουλεύεται τα ενημερωτικά έντυπα της πόλης, να κάνει χρήση του ασύρματου δικτύου internet ενώ συγχρόνως θα μπορεί να λειτουργεί και σαν σημείο συνάντησης (meeting point) και έναρξη περιηγήσεων.

 
 
 
 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα