Τι αποφάσισε η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης του Δήμου Πάρου

23 Jul 2021, 17:01 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Τι αποφάσισε η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης του Δήμου Πάρου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης Δήμου Πάρου συνεδρίασε την Τετάρτη 21/7, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Μ. Κωβαίου Δημάρχου του νησιού, στην οποία ο Δήμαρχος ενημέρωσε την επιτροπή για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σε τοπικό επίπεδο μέχρι τώρα για την αντιμετώπιση του  κορωνοϊού.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για το νησί και στα προβλήματα που έχουν προκύψει από το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς όμως να έχουν παρθεί τα αναγκαία μέτρα από μέρους της πολιτείας. Στο πλαίσιο αυτό η επιτροπή θεωρεί ότι οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας άμεσα θα πρέπει να δώσουν λύση στα προβλήματα που έχουν από το παρελθόν επισημανθεί και σήμερα έχουν διογκωθεί:

 1) Άμεση λειτουργία του δεύτερου ξενοδοχείου υποδοχής κρουσμάτων covid-19 και ύπαρξη σε αυτό του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για περίθαλψή τους.

2) Ουσιαστική εφαρμογή των προβλεπόμενων ελεγκτικών μέτρων σε λιμάνια, αεροδρόμια και καταφύγια  τουριστικών σκαφών, με την απαραίτητη ενίσχυση σε προσωπικό των ελεγκτικών μηχανισμών.

3) Να υπάρξουν άμεσα τουλάχιστον  άλλα  2 συνεργεία του ΕΟΔΥ για διενέργεια rapid test για την Παροικία και τα χωριά της Νότιας Πάρου, για την γρήγορη εξυπηρέτηση εργαζομένων, κατοίκων και επισκεπτών με αποφυγή συνωστισμού.

4)  Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. 

5) Να γίνεται διαρκής και ουσιαστική ενημέρωση για τους εμβολιασμούς και την αποτελεσματικότητά τους στη δημιουργία τείχους ανοσίας.

6) Να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από μέρους της Πολιτικής Προστασίας  για την μεταφορά των κρουσμάτων από το νησί στον προορισμό τους όποτε απαιτηθεί.

Επίσης αποφασίστηκε να αποσταλεί εξώδικο  στην ΕΡΤ για το ρεπορτάζ σχετικά με τη φιλοξενία των 18χρονων κρουσμάτων που προσβάλλει άδικα το νησί. Οι παριανές και οι παριανοί ήταν, είναι και θα είναι και στο μέλλον φιλόξενοι και αλληλέγγυοι, στην πρώτη γραμμή για τον συνάνθρωπό τους.

"Καταγγέλλουμε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ που καταλογίζει ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στα αρμόδια κρατικά όργανα. Εκείνα πρέπει να απολογηθούν για παραλείψεις και αστοχίες", τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.

Τέλος, η Επιτροπή καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πάρου να επιδείξουν υπευθυνότητα στη καθημερινότητά τους και την επαγγελματική δραστηριότητά τους μπροστά στην κρίση που αντιμετωπίζουμε.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα