Περιφέρεια Κρήτης: Αγροδιατροφή, Τουρισμός-Πολιτισμός, Περιβάλλον-Ενέργεια και Γνώση, οι πυλώνες της έξυπνης εξειδίκευσης

21 Jul 2021, 17:56 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Περιφέρεια Κρήτης: Αγροδιατροφή, Τουρισμός-Πολιτισμός, Περιβάλλον-Ενέργεια και Γνώση, οι πυλώνες της έξυπνης εξειδίκευσης

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η αναθεώρηση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης RIS3Crete κατά την νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 εγκρίθηκε στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Η στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης εστιάζει σε 4 πυλώνες: Αγροδιατροφή, Τουρισμός-Πολιτισμός, Περιβάλλον-Ενέργεια και Γνώση και επιδιώκει άμεση και αποτελεσματική διάθεση πόρων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ 2014-2020», που ανέρχονται συνολικά σε 59.056.686,00 € για τους 4 πυλώνες, καθώς και διεκδίκηση λοιπών χρηματοδοτήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαία η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα.

Εγκρίθηκαν, επίσης, μεταξύ άλλων τα ακόλουθα έργα, που σχετίζονται με τον τουρισμό:

** Η σύμβαση διαβαθμιδικής συνεργασίας για την υλοποίηση του έργου: «Δημιουργία πρόσβασης στην παραλία ΄ΚΑΒΑΚΙ΄ με την κατασκευή πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου από την παραλία ΄ΠΟΡΟΣ ΣΚΙΝΟΥ΄ ανατολικά του Πλατύ Ποταμού στην Τ.Κ. Αγίας Γαλήνης του Δήμου Αγίου Βασιλείου».

** Η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Έργου με τίτλο: «Νησιά - Ελκυστικοί Προορισμοί της Μεσογείου-SMART TOUR στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V - A «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020» που αφορά τουριστικές δράσεις και με συνολικό προϋπολογισμό 1.600.000,00 ευρώ.  

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα