Εννέα δράσεις για την ενίσχυση του τουρισμού στα Σπάτα και την Λούτσα

21 Jun 2021, 10:25 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Εννέα δράσεις για την ενίσχυση του τουρισμού στα Σπάτα και την Λούτσα

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Kοινότητα Σπάτων – Λούτσας του Δήμου Σπάτων -Αρτέμιδος πρότεινε 9 δράσεις που θα ενισχύσουν τον τοπικό τουρισμό και την τοπική οικονομία.

Οι δράσεις αυτές έχουν ως εξής:

1. Πρωτοβουλία του Δήμου για Σηματοδότηση με ταμπέλες όλων των οινοποιών, συνεταιρισμών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που διαθέτουν τα προϊόντα τους τυποποιημένα.

2. Μελέτη για δημιουργία πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων που να διέρχονται από τα οινοποιεία, συνεταιρισμούς ελαιουργεία και κτηνοτροφικές μονάδες, αρχαιολογικούς χώρους και εξωκλήσια.

3. Ανάδειξη και σήμανση υπεραιωνόβιων ελιών.

4. Σηματοδότηση χώρων εστίασης, παντοπωλείων, αρτοποιών που διαθέτουν τοπικά προϊόντα (κρασιά, τυριά, φιστίκια, ζυμαρικά, λάδι κτλ). Η σήμανση να γίνεται με αυτοκόλλητα εμφανή στα ανωτέρω καταστήματα και να ελέγχεται περιοδικά εάν πράγματι τα διαθέτουν σε αντίθετη περίπτωση θα αφαιρείται το σήμα.

5. Επιδότηση ενοικίου, για έναρξη επιχειρήσεων, από τον Δήμο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου οι επαγγελματίες να ξεκινήσουν την δραστηριότητα τους στην πόλη μας, αξιοποιώντας καταστήματα δίνοντας έτσι ζωή πχ στον κεντρικό δρόμο της Β. Παύλου. 6. Επιχορήγηση διαφήμισης στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο των επιχειρήσεων με τα τοπικά προϊόντα.

7. Οργάνωση εκδηλώσεων γευσιγνωσίας οίνου σε ετήσια βάση κατά προτίμηση λίγο μετά την περίοδο του τρύγου με βράβευση.

8. Δημιουργία ειδικής κατηγορίας στην ιστοσελίδα του Δήμου παρουσίασης όλης της διαδικασίας παραγωγής κρασιού (από το όργωμα μέχρι την εμφιάλωση), με την συμμετοχή ντόπιων οινοποιών.

9. Δημιουργία φυλλαδίου (τουριστικός χάρτης) με παρουσίαση αξιοθέατων, αρχαιολογικών χώρων, εκκλησιών, καταστημάτων πώλησης τοπικών προϊόντων και χώρων εστίασης και αναφορά στα τοπικά πανηγύρια. Το φυλλάδια θα διανέμονται σε σταθερά σημεία σε ειδικά σταντ σε όλα τα περίπτερα του Δήμου, στο αεροδρόμιο και στο εκπτωτικό χωριό. Επίσης θα διατίθεται και στους ιδιοκτήτες ακινήτων βραχείας μίσθωσης. Ειδικά στο φυλλάδιο που προτείνεται καλό θα είναι να συμπεριληφθεί και η πόλη της Αρτέμιδος.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες δράσεις πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς όπως σωματείο επαγγελματιών- βιοτεχνών, αγροτικός- αμπελουργικός συνεταιρισμός.

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα