Βήμα ολοκλήρωσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπλίου

11 May 2021, 13:09 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Βήμα ολοκλήρωσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπλίου

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Την έγκριση της Β1 φάσης της μελέτης αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπλίου, ενέκρινε η ΠΕΧΩ Τρίπολης.

Το επόμενο και τελικό στάδιο αφορά στη διαδικασία θεσμοθέτησης του σημαντικότερου πολεοδομικού εργαλείου του Δήμου Ναυπλιέων, που διατυπώνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πόλη.

Το αναθεωρημένο Γ.Π.Σ θα διαμορφώσει την εικόνα της πόλης για τα επόμενα πολλά χρόνια και οι προβλέψεις του είναι τέτοιες που κατοχυρώνουν τον οικιστικό της χαρακτήρα, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και την ανάπτυξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων σε ένα πλαίσιο αρμονικής αειφορικής ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η έγκριση της Β1 φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπλίου από την ΠΕΧΩ Τρίπολης είναι γεγονός. Η πράξη αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα το οποίο ανοίγει για πρώτη φορά το δρόμο για την ολοκλήρωση του Γ. Π. Σ. Ναυπλίου μιας και απομένει μόνο η έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που βρίσκεται ήδη υπό εκπόνηση, για τη θεσμοθέτηση του. Η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Ναυπλιέων μέσα από σημαντικά έργα πνοής και δράσεις παίρνει σάρκα και οστά. Οι προγραμματικές δεσμεύσεις γίνονται πράξεις».

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα