Ηράκλειο: Ένα εντυπωσιακό video «ξεναγεί» τους επισκέπτες του Info Point στην Candia του 1640

21 Apr 2021, 18:24 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

TornosNews.gr

Ηράκλειο: Ένα εντυπωσιακό video «ξεναγεί» τους επισκέπτες του Info Point στην Candia του 1640

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Με ένα εντυπωσιακό video διάρκειας 7:40 λεπτών το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου δίνει τώρα την δυνατότητα στους επισκέπτες του Info Point να «ξεναγηθούν» στην πρωτεύουσα του βενετοκρατούμενου Βασιλείου της Κρήτης, στην Candia του 1640, λίγο πριν την πολυετή πολιορκία της από τους Οθωμανούς.

Πρόκειται για ένα προωθητικό video που αφορά στην επικαιροποιημένη και αναβαθμισμένη εφαρμογή της «Εικονικής Περιήγησης στην ενετική Candia» που αποτελεί έναν ιδιαίτερα προσφιλή τρόπο ξενάγησης για όσους θέλουν να μάθουν την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου.  

Το video αυτό παρουσιάζει την Candia από το Rocca a mare, τη Rouga Maistra, τον Άγιο Τίτο, την πλατεία των Σιτηρών και την κρήνη του Μοροζίνη, την πύλη  Βολτόνε, τους ναούς και τις μονές, του Αγίου Φραγκίσκου, του Αγίου Πέτρου και του Σωτήρα, τις πύλες της ενετικής οχύρωσης και τα επιβλητικά τείχη που αγκαλιάζουν προστατευτικά την πόλη. «Αξιοποιούμε τις ψηφιακές εφαρμογές για την προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού Γιώργος Σισαμάκης.

Ο ενετικός Χάνδακας, μια μικρογραφία της Βενετίας, με τα εντυπωσιακά κτήρια διοίκησης και τα μέγαρα του Δούκα και των ευγενών, τους επιβλητικούς ναούς, ορθόδοξους και καθολικούς,  τα κραταιά τείχη με τις αναγεννησιακές πύλες και το λιμάνι με τα νεώρια και τον ακοίμητο φρουρό της, το φρούριο της θάλασσας, το Castello del molo ή αλλιώς Rocca a mare παρουσιάζονται στην οθόνη σας για να τα γνωρίσετε. Να γίνετε και εσείς ένας κάτοικος της πόλης αυτής, που θα περάσει μέσα από την πύλη του Μόλου, θα ανέβει τη Rouga Maistra (την οδό 25ης Αυγούστου), θα περάσει από τον Άγιο Ρόκκο, θα προσκυνήσει στον Άγιο Τίτο, τον καθεδρικό ναό της πόλης, θα συνομιλήσει με τους περαστικούς, θα βρεθεί στην πολύβουη πλατεία των Σιτηρών με τα ανάκτορα και τον Άγιο Μάρκο με το ψηλό καμπαναριό του. Θα ξεδιψάσει στην κρήνη με τα λιοντάρια, κάτω από το βλέμμα του Ποσειδώνα,  θα περάσει από την πύλη  Βολτόνε για να ψωνίσει από την κεντρική αγορά της πόλης των 14.000 και πλέον κατοίκων. 

 Θα βρεθεί  στο Πεδίον του Άρεως, δίπλα στους στρατιώτες που γυμνάζονται κάτω από τις τρεις Καμάρες που φέρνουν το νερό στην κρήνη του Μοροζίνη,  θα επισκεφτεί τους ναούς και τις μονές, του Αγίου Φραγκίσκου, του Αγίου Πέτρου και του Σωτήρα. Θα περάσει μπροστά από τις πύλες της ενετικής οχύρωσης και θα αισθανθεί ασφαλής και περήφανος βλέποντας τα επιβλητικά τείχη της ενετικής οχύρωσης που αγκαλιάζουν προστατευτικά την πόλη… 

Θα έχει την ευκαιρία να ζήσει σε μια πόλη – πρωτεύουσα του βασιλείου της Κρήτης του 17ου αιώνα. Σε μια πόλη που υπήρξε για μια μεγάλη περίοδο της ιστορίας της, κέντρο της πολιτισμικής, οικονομικής και πνευματικής δημιουργίας και άνθισης.

Δείτε το βίντεο...

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα