Kρήτη: Ενώνουμε Δυνάμεις για τον Τουρισμό

23 Mar 2021, 10:11 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Kρήτη: Ενώνουμε Δυνάμεις για τον Τουρισμό

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

H Περιφέρεια Κρήτης με την συνεργασία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) προγραμματίζει την πραγματοποίηση του 2ου Πανεπιστημιακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για τον τουρισμό με θέμα: «Ενώνουμε Δυνάμεις για τον Τουρισμό», το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά 16 και 17 Απριλίου, με στόχο να συμβάλλει στην ουσιαστική συναντίληψη και συνεργασία επιχειρήσεων, φορέων και ακαδημαϊκών στην Κρήτη σε σύγχρονα θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη του προορισμού.

To συνέδριο θα υποστηρίξουν ενώσεις ξενοδόχων και άλλες επαγγελματικές ενώσεις από διάφορες περιφερειακές ενότητες, ακαδημαϊκά ιδρύματα εντός και εκτός Κρήτης.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να συνενώσει, με λογική συνέργειας και θετικής αλληλεπίδρασης, δυνάμεις από το χώρο των επιχειρήσεων τουρισμού και των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Θα προταθούν καινοτόμες λύσεις σε υφιστάμενα επιχειρηματικά προβλήματα, θα αναδειχθούν νέες τάσεις και καινοτομίες στον κόσμο των επιχειρήσεων και θα καταγραφούν ζητήματα και προβλήματα των επιχειρήσεων με σκοπό την μέγιστη δυνατή συμβολή στην ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη αυτής. Επιπλέον, θα εξετασθούν οι νέες τεχνολογίες που μπορούν να βοηθήσουν στην ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού καθώς και οι σύγχρονες τάσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης των επιχειρήσεων του κλάδου.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

-Τάσεις και Προκλήσεις στην Τουριστική Βιομηχανία

-Αποτελεσματικό Τουριστικό Μάρκετινγκ

-Ανάπτυξη Στρατηγικής για τις Τουριστικές Επιχειρήσεις

-Νέες Τεχνολογίες και Καινοτομίες στον Τουρισμό

-Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ

-Σύγχρονα Θέματα Λογιστικής και Τραπεζικής στον Τουρισμό

-Χρηματοδότηση του Τουρισμού

-Τουριστική Περιφερειακή Ανάπτυξη

- Εξυπηρέτηση Τουριστών ως Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα

-Διασφάλιση Ποιότητας στον Τουρισμό

-Διαχείριση Προμηθειών

-Πρακτικές Γαστρονομικής Εμπειρίας

-Κοινωνική Υπευθυνότητα και Βιωσιμότητα

-Ψυχολογία και Συμπεριφορά των Σύγχρονων Ταξιδιωτών

 

Facebook Twitter Linkedin

δημοφιλέστερα