Κρήτη: Μέτρα πρόληψης στις τουριστικές επιχειρήσεις για τον ιό - Δεύτερος επιμορφωτικός κύκλος

23 Mar 2021, 10:07 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σοφία Κοντογιάννη

Κρήτη: Μέτρα πρόληψης στις τουριστικές επιχειρήσεις για τον ιό - Δεύτερος επιμορφωτικός κύκλος

Facebook Twitter Linkedin
Επενδύσεις

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης ενέκρινε τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Κρήτης για το έργο «Β΄ Κύκλος Επιμορφωτικού Προγράμματος: Κορωνοϊός - Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης σε Τουριστικά Καταλύματα, Τουριστικά Γραφεία, Οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, Ξεναγούς, Συνεδριακό Τουρισμό, Εστίαση», συνολικού προϋπολογισμού 99.200 ευρώ με ΦΠΑ.

Το έργο έχει ως σκοπό:

-να εφοδιάσει τους επιμορφούμενους με γνώσεις, μεθόδους και δεξιότητες για την ατομική τους προστασία και για την παροχή υπηρεσιών με υγειονομική ασφάλεια.

- να εκπαιδεύσει σε πρακτικές και ενέργειες αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

-να ενισχύσει την αξιοπιστία της Κρήτης ως ασφαλή και καινοτόμο Τουριστικό προορισμό.

Το έργο θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως διαδικτυακά διαμέσου ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης (στην οποία θα έχει πλήρη πρόσβαση η Περιφέρεια και οι αρμόδιες Υπηρεσίες της, καθώς και το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Κρήτης). Θα περιλαμβάνει συνδυασμό σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, διάθεση και πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα αναρτηθεί στην εν λόγω πλατφόρμα, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ειδικότερα, το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα και συνακόλουθα η διδασκαλία των modules θα γίνει με εξ' αποστάσεως εκπαίδευση (συνδυαστικό Μοντέλο Επιμόρφωσης- blended learning), λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, και ως εκ τούτου θα πραγματοποιηθεί με συνδυασμό σύγχρονης εξ' αποστάσεως διδασκαλίας με ασύγχρονη εξ' αποστάσεως διδασκαλίας, που περιλαμβάνουν τη βιντεοσκοπημένη διδασκαλία, επιπλέον κείμενα σχετικά με το αντικείμενο του module- και άλλο μαθησιακό υλικό. Για τις ανάγκες της επιμόρφωσης θα σχεδιασθεί και θα αξιοποιηθεί ειδική πλατφόρμα εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης.

Facebook Twitter Linkedin

διαβάστε ακόμα

δημοφιλέστερα